-

Κρήτη και Πόντος Σμίξανε ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων

Κρήτες και Πόντιοι ανακαλύπτουν προαιώνιες προγονικές ρίζες με τις ιδιαιτερότητες, τις ιδιομορφίες και τη συγγένεια που τους ενώνει, και συναντιούνται στο «Ωδείο Ηρώδου Αττικού», σε μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση που διαιωνίζει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Πρόκειται για παράσταση στην οποία κυριαρχούν οι αρχαϊκοί ρυθμοί, τα μουσικά όργανα, οι μελωδίες και οι ρυθμοί των προγόνων μας.

Η γέννηση του Δία και ο μύθος του Ιδαίου Άντρου ζωντανεύουν από Κρήτες, Κουρήτες και Τραντέλληνες Πόντιους, σε μια γιορτή που υμνεί τη λαϊκή μας κληρονομιά και τραγουδά τη χαρά, τη λύπη και τους καημούς της ξενιτιάς, τη φύση και την ίδια τη ζωή. Κι όλα αυτά με ηχητική συνοδεία από τους καλύτερους λυράδηδες, βιολιστές και δεξιοτέχνες στο μαντολίνο, το λαούτο, την ασκομπαντούρα και το χαβιόλι.

Πεντοζάλης, Σέρα, Ανωγειανός, Πηδηχτός, Τικ, Μαλεβιζιώτης, Κότσαρι, Ρουματιανή, Σούστα, Τρυγόνα και Συρτός Χανιώτης, υπενθυμίζουν την αλώβητη λεβεντιά της ελληνικής ψυχής, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Τους Κρήτες συντονίζει ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης και τους Πόντιους ο Λάζος Τερζάς. Χορεύουν ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Κρήτες» με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Πετράκη και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Ευφραιμίδη.

Ηρώδειο

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 55, 45, 35 και 20 ευρώ.

Ειδικές Τιμές: 15 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39) «Public», «Ticket Services», τηλ. 210-72 34 567, οnline: http://ticketservices.gr

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Παρασκευή
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-32 41 807

Available on AppStore Get it on Google play