-

Με «Σταχτοπούτα» ξεκινά η Λυρική Σκηνή ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων

Την πρώτη της συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή κάνει η σκηνοθέτης Ροδούλα Γαϊτάνου -που έχει διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία σε βρετανικά θέατρα, μεταξύ των οποίων και στη «Royal Opera» του Λονδίνου- με την απολαυστική, κωμική όπερα του Gioachino Rossini.

Το διάσημο παραμύθι της Σταχτοπούτας μεταφέρεται σε ένα off Broadway θέατρο της Νέας Υόρκης στην εποχή της «μεγάλης ύφεσης», και τη λύση, αντί για το γνωστό «γοβάκι», τη δίνει ένα ακριβό βραχιόλι!

Ποιητικό κείμενο, σκηνές με έντονη θεατρικότητα και ρέουσα μουσική χαρακτηρίζουν τη «Σταχτοπούτα» των μεγάλων αντιθέσεων, που από τη μια μας δείχνει τους αφανείς ήρωες στα υπόγεια του θεάτρου, και από την άλλη τους υψηλά ιστάμενους που απολαμβάνουν τη θέα στο roof garden.

Τα κοστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη αντικατοπτρίζουν τα κοινωνικά στερεότυπα της εποχής, διατηρώντας παράλληλα τη «θαμπή λάμψη» της ματαιοδοξίας του κόσμου του θεάματος.

Την ορχήστρα της Ε.Λ.Σ διευθύνει ο διαπρεπής μαέστρος Γιώργος Πέτρου, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο εναλλάσσονται οι καταξιωμένες μέτζο σοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη και Ειρήνη Καράγιαννη. Στον ρόλο του Don Ramiro, οι Αντώνης Κορωναίος και Βασίλης Καβάγιας και σε αυτόν του Dadini, οι David Menendez και Χάρης Ανδριανός.

Τη χορωδία διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Θέατρο Ολύμπια

Ώρα έναρξης: 20:00

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου & Παρασκευή 1, Σάββατο 2, Κυριακή 3, Κυριακή 10 & Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

Τιμές εισιτηρίων: 20, 30, 40, 50, 60, 70 και 80 ευρώ.

Ειδικές τιμές: 15 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό)

Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 10, 15, 20 και 40 ευρώ.

Προσφορές: Για την παράσταση της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου, όλες οι κατηγορίες των εισιτηρίων διατίθενται με έκπτωση 15% ενώ για το Σάββατο 26 Οκτωβρίου διατίθενται 150 θέσεις για άνεργους στην τιμή των 5 ευρώ (με επίδειξη κάρτας ανεργίας & δελτίου ταυτότητας).
Έκπτωση 25% με την ταυτόχρονη αγορά εισιτηρίων για τρεις παραγωγές όπερας ή οπερέτας, και 20% με την αγορά εισιτηρίων για τρεις παραστάσεις μπαλέτου.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Τετάρτη
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Ακαδημίας 59-61
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-36 62 100 & 210-37 11 342 (ομαδικά εισιτήρια)

Available on AppStore Get it on Google play