-

Γράμματα αγάπης στον Στάλιν

Έκθεση εικόνων

Για 14 μόνο παραστάσεις, το «Studio Μαυρομιχάλη» παρουσιάζει το γνωστό έργο του Mikhail Bulgakov, μια διαμαρτυρία ενάντια στον Stalin και τη λογοκρισία, και ταυτόχρονα έναν στοχασμό πάνω στη σχέση εξουσίας-καλλιτέχνη.

Στην ιστορία εμπλέκονται τρία άτομα. Ο συγγραφέας, η σύζυγός του και ο Stalin, ο οποίος γίνεται αποδέκτης δεκάδων επιστολών από τον πρώτο προκειμένου να δεχτεί το αίτημά του είτε να τον αφήσει να ζήσει ελεύθερος ως καλλιτέχνης στη Σοβιετική Ένωση είτε να του επιτρέψει να φύγει από τη χώρα.

Τα γράμματα του συγγραφέα μένουν αναπάντητα, όταν μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο τον Στάλιν, που εξυμνεί το έργο του. Κι ενώ μια συνάντηση των δυο φαίνεται πλέον απόλυτα εφικτή, το τηλεφώνημα διακόπτεται ξαφνικά…

Πρόκειται για ένα έργο που μοιάζει να θέτει το ερώτημα «Πώς μπορεί να γίνει κανείς αποδεκτός από την εξουσία και ταυτόχρονα να παραμείνει συνεπής στο δημιούργημά του;», το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε από την εμπειρία της καταδίκης του σε σιωπή που του επέβαλλε το Σταλινικό καθεστώς.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς.

Στους ρόλους: Ηλίας Μελέτης, Άννα Ελεφάντη, Στάθης Σταμουλακάτος.

Studio Μαυρομιχάλη

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:15

Είσοδος: 12 ευρώ

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 134
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 64 53 330

Available on AppStore Get it on Google play