-

Μονόλογοι Γυναικών (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Η Ρένη Πιττακή με την παράσταση «Η κυρία του σεληνόφωτος» του Γιώργου Σισιλιάνου, που βασίζεται στο γνωστό σκηνικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, η Μαρίνα Ασλάνογλου με το έργο «Jordan» των Άννα Ρέινολντς-Moira Buffini, η Υρώ Μανέ με τον «Συμβολαιογράφο» του Νίκου Βασιλειάδη και η Εύα Κεχαγιά με το «Morendo», συναντιούνται στο «Δημοτικό Θέατρο Πειραιά» και με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου, παρουσιάζουν στη σκηνή και στο φουαγιέ τους «Μονολόγους Γυναικών».


Στην πρώτη παράσταση, η Ρένη Πιττακή έρχεται αντιμέτωπη με το «κενό μοναξιάς» και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες μιας ηλικιωμένης κυρίας. Μαζί της, ο ηθοποιός Άρης Παπαδόπουλος και η μεσόφωνος Μαρία Μαρκέτου.


Αφήγηση- σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής.


Βιόλα: Γιάννης Ρωμανός / Κιθάρα: Ορέστης Τσεκούρας / Κλαρινέτο: Γιάννης Σαμπροβολάκης / Διεύθυνση μουσικού συνόλου: Νίκος Βασιλείου.

Στη δεύτερη παράσταση, η οποία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η Μαρίνα Ασλάνογλου ερμηνεύει μια κρατούμενη, η οποία κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια του παιδιού της και ξεσπά σε έναν σπαρακτικό μονόλογο.


Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης / Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης.

Στον «Συμβολαιογράφο», η Υρώ Μανέ γίνεται η χήρα που ενώ αγαπά κάποιον έχει δεσμευτεί να τηρήσει ένα συμβόλαιο.
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλλα Αλεξίου, Γιώργος Καραμίχος.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος.

Τέλος στην παράσταση «Morendo», βλέπουμε την Εύα Κεχαγιά, ως Μαρία Κάλλας, στο μοναχικό της διαμέρισμα στο Παρίσι, χαμένη στις ψευδαισθήσεις της...
Κείμενο- σκηνοθεσία: Όλγα Λασκαράτου.


Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: «Η Κυρία του Σεληνόφωτος»: Σάββατο 8 Μαρτίου, 19:30 & Κυριακή 9 Μαρτίου, 20:00 (Κεντρική σκηνή) / «Jordan»: Παρασκευή 7 Μαρτίου, 21:30 & Κυριακή 9 Μαρτίου, 18:00 (Κεντρική σκηνή) / «Συμβολαιογράφος»: Σάββατο 8 Μαρτίου, 21:30 (Κεντρική Σκηνή) / «Morendo»: Παρασκευή 7 Μαρτίου, 19:30 & Κυριακή 9 Μαρτίου, 21:30 (Φουαγιέ)


Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κεντρική σκηνή), 12 ευρώ (φουαγιέ)


Ειδικές τιμές: 10 ευρώ (φοιτητικά) / Δύο παραστάσεις (κεντρική σκηνή και φουαγιέ): 20 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο θεάτρου, εκδοτήρια ticket services (Πανεπιστημίου 39), τηλεφωνικά στο 210-72 34 567, online στο «www.ticketservices.gr»

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 41 43 310/320

Available on AppStore Get it on Google play