-

Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)!(Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Την παραπάνω ιδιοφυή, ποιητική σάτιρα του Luigi Pirandello, παρουσιάζει για πρώτη φορά το «Εθνικό Θέατρο».

Γοητευμένος από την αβεβαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και επηρεασμένος από την πολύχρονη ψυχική ασθένεια της συζύγου του, ο πρωτοπόρος Σικελός θεατρικός συγγραφέας και διανοούμενος εξετάζει το «μυστήριο της ταυτότητας», τοποθετώντας τους ήρωές του σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, όπου προσπαθούν να αποδείξουν -ο καθένας για τον εαυτό του- την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους. Αυτό που επιζητούν στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλο από το να ικανοποιήσουν τη «νοσηρή περιέργεια» και την -χωρίς όρια- αδιακρισία της «κοινής γνώμης» για οτιδήποτε ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.

Το έργο είναι ποτισμένο από το παιχνίδι της ζωής, ένα παιχνίδι ρόλων, «μια διαρκή ανάγκη εξαπάτησης του εαυτού», σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα.

Ο Pirandello γίνεται ταυτόχρονα σκληρός, αδυσώπητος αλλά και τρυφερός, γεμάτος κατανόηση απέναντι στην αδυναμία του ανθρώπου να βρεθεί αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας -έστω και μόνο σε αυτόν- την ανόθευτη αλήθεια και τα πραγματικά κίνητρα των πράξεών του.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζάς / Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου.

Ερμηνεύουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μιχάλης Κίμωνας, Έμιλυ Κολιανδρή, Θύμιος Κούκιος, Υβόννη Μαλτέζου, Κώστας Μπερικόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Ελίνα Ρίζου, Σταυρούλα Σιάμου, Γιώργος Συμεωνίδης, Μηνάς Χατζησάββας.

Εθνικό Θέατρο- Κεντρική Σκηνή

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 20 & 15 ευρώ

Ειδικές τιμές: 10 ευρώ (φοιτητικά) / Κάθε Πέμπτη: 13 ευρώ (ενιαία τιμή)

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Αγ. Κωνσταντίνου 22-24
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 52 88 170/ 210 72 34 567

Available on AppStore Get it on Google play