-

Μια συναυλία για την Κεφαλονιά ('Eληξε)

Έκθεση εικόνων

Τρία σημαντικά συμφωνικά έργα θρησκευτικής μουσικής πάνω στον ύμνο «Stabat Mater», θα ερμηνευτούν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων 13 Απριλίου, σε μια συναυλία, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς στο «Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου».

Ο ύμνος «Stabat Mater», ένας από τους ελάχιστους θρησκευτικούς ύμνους που παραμένουν σε λειτουργική χρήση επί των ημερών μας, θα παρουσιαστεί μελοποιημένος από δυο διαφορετικούς συνθέτες -τον Giovanni Battista Pergolesi και τον Fergus Carrie. Επίσης, θα παρουσιαστεί και το τελευταίο μέρος από το αντίστοιχο έργο του Luigi Biccherini, σε μουσική διεύθυνση Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και Μάτας Κατσούλη.

Σολίστ: Μαρία Δήμα, Δήμητρα Κωτίδου, Βασιλική Τσιλιακού, Αναστασία Κότσαλη, Σωτηρία Γιαννούδη, Ρωξάνη Παπαδημητρίου, Νικόλας Κατσιγιάννης.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί της Ορχήστρας της «Εθνικής Λυρικής Σκηνής», η «Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής», η χορωδία και η παιδική χορωδία του οργανισμού, καθώς και επτά μονωδοί από το στούντιο όπερας.

Θέατρο Ολύμπια

Ώρα έναρξης: 12:00

Τιμές εισιτηρίων: 20, 15 και 10 ευρώ.

Ειδικές τιμές: 8 ευρώ (παιδικό και φοιτητικό), 6 ευρώ (θέσεις περιορισμένης ορατότητας)

Σημεία προπώλησης: Στα ταμεία του θεάτρου, Τρίτη-Κυριακή: 9:00-21:00 & Δευτέρα: 9:00-16:00.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Ακαδημίας 59-61
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 36 62 100

Available on AppStore Get it on Google play