-

Επιταχύνοντας την Επιστήμη(Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα μακρινό ταξίδι σε όλη την Ευρώπη, η  εντυπωσιακή, διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το «Cern» προκειμένου να φέρει όλον τον κόσμο στην «καρδιά» του μεγάλου πειράματος, φιλοξενείται στο ίδρυμα «Ευγενίδου».

Η έκθεση παρουσιάζει, με τρόπο απλό και κατανοητό,  τις μεγάλες ανακαλύψεις που αφορούν στην εξέλιξη του σύμπαντος, όπως είναι ο  «Μεγάλος Αδρονικός Επιταχυντής»,  η «Μεγάλη Έκρηξη»,   το «Μποζόνιο του  Higgs», ο ανιχνευτής   «ΑTLAS CMS» και το πείραμα  «ΑLICE», δίνοντας μια ιδέα για το «τι ακριβώς συμβαίνει στις υπόγειες εγκαταστάσεις του «CERN», του σπουδαιότερου ερευνητικού κέντρου στη φυσική των στοιχειωδών  σωματιδίων, με την τεράστια συνεισφορά στην επιστήμη.  

Η έκθεση μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο στην ιστορία του σύμπαντος και τη θεμελιώδη δομή της ύλης και, μέσα από οθόνες αφής, πειράματα και παιχνίδια, μοιράζεται  με μικρούς  και μεγάλους το «άγνωστο τοπίο» της φυσικής.

Ίδρυμα  Ευγενίδου

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 17:00-21:00 (εκτός επίσημων αργιών) / Σάββατο & Κυριακή: 11:00-21:00 (εκτός επίσημων αργιών).

Είσοδος: Ελεύθερη.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 387
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 94 69 681

Available on AppStore Get it on Google play