-

Θεματικές και αναμνηστικά μετάλλια(΄Εληξε)

Έκθεση εικόνων

Με αναμνηστικά μετάλλια, τα οποία κόπηκαν σε συνεργασία με το «Εθνικό Νομισματοκοπείο» και έχουν ως θέμα τον «Λαγό της Ακρόπολης» και τον «Μοσχοφόρο: Ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται», το «Μουσείο της Ακρόπολης» τιμά τη «Διεθνή Ημέρα των Μουσείων», την Κυριακή 18 Μαΐου.

«Ο λαγός της Ακρόπολης»: Ανάμεσα στα εκατοντάδες μικρά αφιερώματα της Ακρόπολης του 6ου αιώνα, ξεχωρίζει ο χάλκινος λαγός, ο οποίος, χάρη σε ένα θεαματικό άλμα, ξεφεύγει από τους διώκτες του και προσγειώνεται στα μπροστινά του πόδια. Οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του μουσείου διηγούνται στους επισκέπτες ιστορίες για τον λαγό και τα ζώα του μουσείου, χάλκινα ομοιώματα των οποίων υπάρχουν στις προθήκες του.

«Ο Μοσχοφόρος: Ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται»: Οι επισκέπτες θα «μυηθούν» στα «μυστικά» που προηγήθηκαν της διαδικασίας επανέκθεσης ενός από τα σπουδαιότερα γλυπτά της αρχαϊκής Ακρόπολης. Τα ογκώδη στηρίγματα των ποδιών του «Μοσχοφόρου» αντικαταστάθηκαν με ανάλαφρα μεταλλικά, βελτιώνοντας έτσι την αισθητική του εκθέματος.

Μουσείο Ακρόπολης

Ώρες λειτουργίας: Λόγω των δημοτικών εκλογών, το μουσείο θα λειτουργεί 8:00-16:00.

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Προβολή
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 90 00 900

Available on AppStore Get it on Google play