-

Καπνός- Tobacco(Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Στην ιστορία του καπνού και παράλληλα σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας, μπορεί να περιηγηθεί ο επισκέπτης στην έκθεση «Καπνός-Tobacco: 101 σημειώσεις για τα Ανατολικά καπνά», που πραγματοποιείται στο κεντρικό κτίριο του μουσείου «Μπενάκη».

Τα ελληνικά καπνά, που συγκαταλέγονται στα καλύτερα παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα πολυτιμότερα εξαγωγικά προϊόντας της χώρας μας, αναδεικνύεται εδώ ως ένα πολυδιάστατο εμπορικό αγαθό .

Η έκθεση διατρέχει την ιστορία του καπνού, από τις βελόνες του μπουρλιάσματος και τα σαρίκια της χωρικής επεξεργασίας του, μέχρι την τόγκα και το σεντούκι της εμπορικής επεξεργασίας, για να καταλήξει στις επιβλητικές καπναποθήκες της Βόρειας Ελλάδας και τις περίτεχνες ταμπακέρες στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο καπνός επηρέασε τη διαμόρφωση των κοινωνικών τάξεων και πυροδότησε τη δημιουργία του εργατικού κινήματος, ενώ η εργασία στον τομέα επεξεργασίας του, συνετέλεσε στην ανάπτυξη πόλεων όπως η Καβάλα, η Δράμα, η Ξάνθη και η Θεσσαλονίκη.

Μουσείο Μπενάκη- Κεντρικό κτίριο

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη & Παρασκευή: 9:00-17:00 / Πέμπτη & Σάββατο: 9:00-00:00 / Κυριακή: 9:00-15:00

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ & 3 ευρώ (μειωμένο)

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Κουμπάρη 1
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 36 71 000

Available on AppStore Get it on Google play