-

Η αληθινή απολογία του Σωκράτη(Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Με υλικό, το ιστορικό γεγονός της δίκης του Αθηναίου φιλόσοφου, «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη», με το  εμβληματικό κείμενο του Κώστα Βάρναλη, παρουσιάζεται στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη και με τον ίδιο στο ρόλο του Σωκράτη.
Η παράσταση, γεμάτη κυνισμό, κέφι και γλύκα, ένας ιδιοφυής και καλά ζυγισμένος συνδυασμός λυρισμού και σαρκασμού, επικεντρώνεται στην εκρηκτική  προσωπικότητα του Σωκράτη ενώ μέσα από την «Απολογία…» επιχειρείται η ηθική αποκατάσταση του.

Σε τούτο το έργο-ρεσιτάλ που παραπέμπει σε …«μουσικό θέατρο δρόμου» ενώ κυριολεκτικά ξεσηκώνει με την επαναστατικότητα του, με τον ήρωα να εναντιώνεται στους καταπιεστές της ανθρώπινης  ύπαρξης, καθένας βρίσκει τον εαυτό του.
Τον Σωκράτη που κρύβει μέσα του και – σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτοί που διανύουμε, με πρωτοστατούσα την εκμετάλλευση- ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη του πολέμου, συνειδητοποιώντας τα λόγια του ποιητή: «Λεύτεροι πολίτες δικιά μας η πατρίδα, μα τίποτα δικό μας μέσα σ’ αυτήν, όλα ξένα…».

Σκηνοθεσία: Enke Fezollari .

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση- πιάνο: Άρης Βλάχος.
Επιμέλεια σκηνικού χώρου–κοστουμιών: Enke Fezollari-Σταμάτης Κραουνάκης.
Μαθητές-Κατήγοροι από την «Σπείρα- Σπείρα» (Τραγουδούν μοναδικά τα λυρικά και επικά στάσιμα, μελοποιημένα από τον Άρη Βλάχο): Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης, Αναστασία Έδεν, Τζέρομ Καλούτα, Σάκης Καραθανάσης, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Ελευθερία Σικινιώτη, Γιώργος  Στιβανάκης.

Ίδρυμα  Μιχάλης  Κακογιάννης

Ώρα έναρξης: 21.00.

Ημέρες παραστάσεων: Όλες οι μέρες εκτός Κυριακής, 19 Ιουλίου.

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ, κανονικό.

Ειδικές τιμές: 12 ευρώ, μαθητικό, φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & ΑΣΠΕ, Ευρωπαϊκής Κάρτας νέων, Κάρτας Πολιτισμού, Γαλλικού Ινστιτούτου, ΕΚΔΙΘ, ΑΜΕΑ, 65+

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πειραιώς 206
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: 2103418550

Available on AppStore Get it on Google play