-

Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Το 51ο Ράλλυ Αιγαίου, το μεγάλο γεγονός του θαλάσσιου αθλητισμού, πρόκειται να διεξαχθεί από τις 18 έως τις 28 Ιουλίου κι η ελληνική ιστιοπλοΐα… ανοίγει πανιά!  

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, και η Περιφέρεια Αττικής είναι ήδη απολύτως έτοιμη να προσφέρει την άψογη φιλοξενία της τόσο κατά την εκκίνηση όσο και κατά τον τερματισμό του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ιδρύθηκε το 1961 με έδρα τον Πειραιά και με πρωταρχικό καταστατικό σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της ιστιοπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, την βελτίωση της ναυτικής τέχνης και την διατήρηση της ναυτικής μας παράδοσης.

Ο Όμιλος λειτουργεί από το 1969, συνεχώς,  δίμηνα τμήματα Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με έξι εκπαιδευτικές σειρές κάθε χρόνο. Εκτός από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, ο Όμιλος διοργανώνει ετησίως μεγάλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες με κορυφαία διοργάνωση το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, που διεξάγεται από το 1964, με τη συμμετοχή των περισσοτέρων ελληνικών αγωνιστικών σκαφών  και πολλών ξένων.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το φετινό Ράλλυ Αιγαίου είναι: Φάληρο - Μήλος - Αστυπάλαια - Ίος - Σούνιο και η συνολική απόσταση που θα διανυθεί είναι περίπου 330 ν.μ.

Ειδικότερα, ως προς την έναρξη του αγώνα, το σήμα εκκίνησης θα δοθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 18:00, στον όρμο Φαλήρου, ενώ ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο Σούνιο, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουλίου.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Δευτέρα
Κατηγορίες: Sports
Διεύθυνση: Ακτή Δηλαβέρη 3
Προάστιο: Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 41 23 357

Available on AppStore Get it on Google play