-

Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία(Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Το «Άξιον Εστί», «Τα τραγούδια του Αντρέα», «Τα τραγούδια του Αγώνα» αλλά και κομμάτια από τη δισκογραφική συνεργασία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Μίκη Θεοδωράκη, όπως τα «της εξορίας», «Ο εχθρός Λαός» και «Καρυωτάκης» θα πλημμυρίσουν το «Ηρώδειο», την Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου, στο μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη. Μια… φορτισμένη βραδιά με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας που φέρει το όνομα του - και με ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο ίδιος, ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο τίτλος της συναυλίας του είναι βγαλμένος από τον διαχρονικό στίχο του Ανδρέα Κάλβου, «Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία» ενώ τη διοργάνωση έχει το Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής, «Ανοιχτή Αγκαλιά» - υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων, «Αγλαϊα Κυριακού», στο οποίο και θα διατεθούν τα έσοδα προκειμένου να εξοπλιστεί με σύγχρονο εξοπλισμό η μονάδα πρόωρων νεογνών.
Ενέργεια, συγκίνηση, νοσταλγία αλλά και επίκαιρη διάθεση θα διατρέξουν την ανατρεπτική αυτή βραδιά, 40 περίπου χρόνια μετά τη γνωριμία του ερμηνευτή με τον συνθέτη στο Παρίσι, αφορμή τότε για το ξεκίνημα της δημιουργικής τους συνεργασίας. Μια συναυλία, που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης, «δίνει στη νεότερη γενιά την ευκαιρία, να μάθει, ν’ ακούσει, να αισθανθεί, να σκεφτεί, να νιώσει…».
Τραγούδι: Σοφία Παπάζογλου/ Μπέττυ Χαρλαύτη./ Πιάνο: Γιάννης Μπελώνης./ Μπουζούκι: Θανάσης Βασιλάς./ Μπουζούκι: Γιάννης Ματσούκας./ Όμποε- Φλογέρες: Ξενοφών Συμβουλίδης./ Κιθάρα: Βαγγέλης Κονταράτος./ Βιόλα: Αρτέμης Σαμαράς./ Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας./ Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος/ Ντραμς: Νίκος Σκομόπουλος/ Κρουστά: Στέφανος θεοδωράκης./Διεύθυνση: Μαργαρίτα- Ασπασία Θεοδωράκη.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ώρα έναρξης: 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 90, 55, 40, 22 ευρώ.

Ειδικές τιμές: Φοιτητές, άνεργοι, 15 ευρώ (περιορισμένος αριθμός).

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τρίτη
End Date: Τρίτη
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 221 03 66 2100

Available on AppStore Get it on Google play