-

Μάνος Χατζιδάκις: Τρόποι του Φεγγαριούpaul(Έληξε)

Έκθεση εικόνων

 

Την επαναπροσέγγιση των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, έτσι όπως αυτά υπάρχουν στο επίσημο αρχείο του, αλλά και τη γνωριμία μας με μια σειρά από ανέκδοτα έργα, επιχειρεί ο γιος του συνθέτη, Γιώργος, έχοντας την επιμέλεια δύο ακόμη μουσικών παραστάσεων που θα δοθούν στο «Ηρώδειο».
Στο πρώτο μέρος, θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο soundtrack της ταινίας του G. Ferrara «Faccia di Spia», από την «Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα» της ΝΕΡΙΤ, και το «Μουσικό σύνολο Χατζιδάκις», με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό, ενώ στο δεύτερο μέρος, οι θεατές θα απολαύσουν μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια με την υπογραφή του για τον διεθνή κινηματογράφο.
Κάτω από τον ίσκιο της Ακρόπολης η Έλλη Πασπαλά και ο Vassillikos, μας επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τη βαριά απουσία του συνθέτη, ο οποίος, πέρα από το έργο του, ξεχώριζε για την προσωπικότητα, το αστείρευτο χιούμορ, τη θαρραλέα άποψη και την κριτική του για καυτά θέματα της χώρας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, μας υπενθυμίζουν την «αιώνια παρουσία του», μέσα από κομμάτια που δηλώνουν την αξία του.

 Θέατρο Ηρώδου Αττικού

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Πέμπτη
Κατηγορίες: Μουσική
Προάστιο: Κέντρο

Available on AppStore Get it on Google play