-

Μεταμορφώσεις των Αθηνών (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Μεταμορφώσεις των Αθηνών: Φωτογραφικό οδοιπορικό

Με μια έκθεση-φωτογραφικό οδοιπορικό, που αφορά στην ανάπτυξη της Αθήνας από το 1839 έως το 1950 και διοργανώνεται με αφορμή τα 180 χρόνια από την ανακήρυξη της ως πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους το «Μουσείο Ηρακλειδών» γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και εγκαινιάζει έναν νέο χώρο πολιτισμού.
Στο αποκαταστημένο νεοκλασικό της Αποστόλου Παύλου, εκτίθενται περισσότερες από 100 αυθεντικές φωτογραφίες –από τη συλλογή του ιστορικού της φωτογραφίας Χάρη Γιακουμή– κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από την εφεύρεση της φωτογραφικής τέχνης. Μέσα από αυτές γίνονται εμφανείς οι μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου και η εξέλιξη της πόλης. Δημόσια νεοκλασικά και κτίρια, λόφοι αλλά και σκηνές δρόμου προβάλλονται σε διαρκείς εναλλαγές, αποτελώντας μια «ζωντανή» αντιπαραβολή με το σήμερα.
Το οδοιπορικό εμπλουτίζει η πανοραμική άποψη των Αθηνών σε μεγάλες εκτυπώσεις, παλιές φωτογραφικές μηχανές καθώς και επτά στερεοσκοπικά μηχανήματα ιδιαίτερων δυνατοτήτων, μαζί με σύγχρονο φωτογραφικό υλικό του δημοσιογράφου και μελετητή της Αθήνας Νίκου Βατόπουλου.

Για τους επισκέπτες διατίθεται κατάλογος 200 σελίδων, με έργα της έκθεσης και επιλεγμένες αναπαραγωγές φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση.

Μουσείο Ηρακλειδών

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 17:00-21:00 / Σάββατο-Κυριακή: 11:00-19:00

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 34 61 961

Available on AppStore Get it on Google play