-

Επέκεινα (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Επέκεινα: Η τύχη της ψυχής

«Ποια είναι η τύχη της αθάνατης ψυχής μετά τον θάνατο του φθαρτού σώματος;». Στο παραπάνω ερώτημα, που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον άνθρωπο, εστιάζει η έκθεση «Επέκεινα - Ο Θάνατος και η ζωή μετά στην Αρχαία Ελλάδα» που λειτουργεί στο «Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης».

Στην έκθεση παρουσιάζονται 120 αντικείμενα από 21 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αφετηρία τις επικές περιγραφές για τον Κάτω Κόσμο, μέσα από τα αρχαία έργα διαφορετικών περιόδων.

«Η στιγμή του Θανάτου», «Έθιμα Ταφής», «Ομηρικός Άδης», «Βακχικός-Ορφικός Άδης» και «Πλατωνικός Άδης», είναι οι ενότητες στις οποίες χωρίζεται η έκθεση, που αφήνει να διαφανεί η μεταστροφή της αντίληψης, όσον αφορά το θεϊκό στοιχείο, κατά τη μετάβαση από την Ομηρική σκέψη στην Πλατωνική.

Επιμέλεια: Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης (διευθυντής «Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης») & Δρ Σταυρούλα Οικονόμου (επιμελήτρια Αρχαιοτήτων του Μουσείου).

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-17:00 / Πέμπτη: 10:00-20:00 / Κυριακή: 11:00-17:00

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ & 3,5 ευρώ (μειωμένο)

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Νεοφύτου Δούκα 4
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 72 28 321-3

Available on AppStore Get it on Google play