-

Η... εξαφάνιση των ειδών (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Η... εξαφάνιση των ειδώνΗ... εξαφάνιση των ειδών

«Έρχεται το τέλος του κόσμου; Τι σημαίνει η εξαφάνιση του είδους για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη; Ποια είναι η προέλευση της ζωής και το μέλλον πάνω στη γη; Πόσος χρόνος χρειάζεται προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία και η ζωή; Είναι δυνατόν να επιβιώσουν είδη, όπως η τίγρης και ο ουρακοτάγκος; Ηθικά είναι θεμιτό να παρεμβαίνουμε στο έργο της φύσης;» . Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τίθενται και συζητιούνται στην έκθεση «Η εξαφάνιση των ειδών - έρχεται το τέλος του κόσμου;», που παρουσιάζει ο «Ελληνικός Κόσμος» σε συνεργασία με το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Αφετηρία της έκθεσης είναι το γεγονός ότι πάνω από το 99% των ειδών που υπήρχαν στον πλανήτη μας έχουν πλέον εκλείψει, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν προηγηθεί πέντε μαζικές εξαφανίσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στην εν λόγω έκθεση, ο επισκέπτης μπορεί να περιεργαστεί 60 περίπου εκθέματα, αληθινούς σκελετούς ζώων αλλά και αντίγραφά τους -όπως είναι το κρανίο του χασμόσαυρου ή το τεράστιο αυγό ενός πουλιού ελέφαντα- να θαυμάσει τα κέρατα ενός μεγαλόκερου (το μεγαλύτερο ελάφι στην ιστορία, που κάποτε περιπλανιόταν στα λιβάδια της Ιρλανδίας και της Σιβηρίας), καθώς και άλλα είδη που δεν υπάρχουν πια.

Βιντεοπροβολές, διαδραστικά παιχνίδια και συζήτηση, πλαισιώνουν την έκθεση, ενώ ο κόσμος βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία -μαζί με ευχές, ασφαλώς- μπορεί να τα καταγράψει και να τα κρεμάσει στο «δέντρο των ευχών», ώστε να τα βρουν οι επόμενοι.
Για τις ανάγκες της έκθεσης, το «Μουσείο» συνεργάζεται με το Μουσείο Γουλανδρή-Φυσικής Ιστορίας, εκθέτοντας σε ειδικό τμήμα είδη που είτε έχουν εξαφανιστεί είτε πρόκειται να εξαλειφθούν.

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 9:00-13:30 / Παρασκευή: 9:00-20:00 / Σάββατο: 11:00-16:00 / Κυριακή: 10:00-18:00

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ (ενήλικες), 4 ευρώ (παιδιά) /

Προσφορές: Οικογενειακό (4 ατόμων): 20 ευρώ

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Πειραιώς 254
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: 212 25 40 000

Available on AppStore Get it on Google play