-

Βιοποικιλότητα ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων

Βιοποικιλότητα, από τον ωκεανό ως τις πόλεις

...Αυτός είναι ο τίτλος τής… άκρως ενδιαφέρουσας διάλεξης που δίνει στο Μέγαρο Μουσικής ο Gilles Boeuf, Πρόεδρος Φυσικής Ιστορίας στο Μουσείο του Παρισιού και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πέτρος & Mari Kiouri καθώς επίσης και επισκέπτης-καθηγητής στο College De France. Ο ομιλητής είναι επίσης, Διευθυντής του Ωκεανολογικού Παρατηρητηρίου «Banyuls» και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας.

«Βιοποικιλότητα είναι το σύνολο των σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι έμβιοι οργανισμοί μεταξύ τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Όντας μέρος του ωκεανού, πριν από 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια, η Ζωή βγήκε από τον ωκεανό και έπειτα από 450 εκατομμύρια χρόνια άρχισε το ταξίδι της για την κατάκτηση των ηπείρων. Σήμερα, η Ζωή εξελίσσεται μέσα από τον Άνθρωπο και μέσα από τη βιοποικιλότητα που τον περικλείει στις πόλεις».

Αυτή τη θεωρία θα αναπτύξει, εδώ, ο Gilles Boeuf, που έχει πραγματοποιήσει σε περισσότερες από 100 επιστημονικές και ερευνητικές αποστολές, σε περισσότερες από 40 χώρες, καθώς επίσης έχει συντάξει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων ενώ έχει τιμηθεί με πλήθος σημαντικών διακρίσεων από τη Γαλλική κυβέρνηση.

Η διάλεξη δίνεται στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Μέγαρο Μουσικής

Διανομή των δελτίων: 17:30

Έναρξη: 19:00

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
Κατηγορίες: Σεμινάριο
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 72 82 333

Available on AppStore Get it on Google play