-

Ταξίδι στο αχανές διάστημα (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Ταξίδι στο αχανές διάστημαΤαξίδι στο αχανές διάστημαΤαξίδι στο αχανές διάστημα

Σε ένα «πραγματικό» ταξίδι στο αχανές διάστημα καλεί τους λάτρεις του μεγαλείου του σύμπαντος ο Φάνης Ματσόπουλος –ένας από τους νεότερους δημιουργούς ψηφιακών πλανητηριακών παραστάσεων στον κόσμο– μέσα από πενήντα φωτογραφικά έργα του, τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση «Μεταξύ Ουρανού και γης», που πραγματοποιείται στο «Ίδρυμα Ευγενίδου».

Πρόκειται για νυχτερινές λήψεις από αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίες απεικονίζουν τα αρχαία και νεότερα μνημεία με αστρικές τροχιές και τη Γαλαξιακή ζώνη. Οι λήψεις αφορούν επίσης, αστρονομικά αντικείμενα βαθέως ουρανού από τηλεσκόπια ακριβείας, νυχτερινά τοπία, αλλά και αστρονομικά όργανα που βρίσκονται στους χώρους του «Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών».

Tην ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν δύο προβολές της 42λεπτης πλανητηριακής παράστασης του Ματσόπουλου, με τίτλο «Ένα ταξίδι στο σύμπαν».

Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του «Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών», ακροβατεί ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη, με τον φωτογράφο-επιστήμονα να καταφέρνει να φέρει το θαύμα του σύμπαντος μπροστά στα μάτια μας, χάρη στον συνδυασμό της αισθητικής, του ακριβού εξοπλισμού, της επιστημονικής γνώσης και της σύγχρονης, υπολογιστικής τεχνολογίας.

Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί προς άτομα με αναπηρία, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα -κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης.


Ίδρυμα Ευγενίδου

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τρίτη: 9:00-14:00 / Τετάρτη-Κυριακή: 9:00-20:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).

Είσοδος: 6 ευρώ & 4 ευρώ (μειωμένο)

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
End Date: Πέμπτη
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 387
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: 210-94 69 600

Available on AppStore Get it on Google play