-

Απεικόνιση: Έργα του Μίμη Πλέσσα (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Απεικόνιση: Έργα του Μίμη Πλέσσα από την Καλλιτεχνούπολη

«Την ονειρεμένη πόλη των καλλιτεχνών που με αγάπη ίδρυσα, υπεράσπισα κι εξακολουθώ να τη φροντίζω, δοκίμασαν επανειλημμένα να μου την κάψουν. Κάθε δυο χρόνια, ανάλογα με την ένταση των ανέμων, οι ίδιοι ιταμοί συμφεροντολόγοι ξεκινούσαν τη φωτιά. Μάζευα τ’ αποκαΐδια και τα έκανα καράβια για να μπορώ να ταξιδεύω με τον νου. Η αληθινή μου βάσανος ήταν όταν έπρεπε να συνηθίζω τον ηχητικό περίγυρο που ήταν διαφορετικός μιας και καταστρεφόταν το πυκνό δάσος που μας προστάτευε».

Αυτά λέει ο Μίμης Πλέσσας για την πόλη που ζει, την πόλη που τον ενέπνευσε κάνοντας τον να μας «συστηθεί» με μια άλλη ιδιότητα αυτή τη φορά, από εκείνη που χρόνια τώρα τον έχουμε συνηθίσει.

Τα έργα του με τίτλο «Απεικόνιση», τα οποία εκθέτει στην gallery Έρση, όπως παρουσίασε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός, κ. Χρύσανθος Α. Χρήστου, «τα χαρακτηρίζει η λιτότητα και η εσωτερικότητα της εκφραστικής γλώσσας».

Παράλληλα με αυτά εκτίθεται και ζωγραφική δουλειά της κόρης του, Ελεάνας, η οποία... παρουσιάζει τη δική της «Απεικόνιση».

Gallery Έρση

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:30 & 17:00-20:00/ Σάββατο 11:00- 14:30.

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Κλεομένους 4
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 72 20 231

Available on AppStore Get it on Google play