-

Οι Παναγιές του κόσμου ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων

Οι Παναγιές του κόσμου

Στις μαύρες Παναγιές της Αφρικής και τις Ινδιάνες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, στα ελληνικά και Κυπριακά μοιρολόγια της Θεοτόκου, τους λαϊκούς θρήνους της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Αρμενίας, στις Ιταλικές ταραντέλες για την Παναγία και τους Iσπανικούς μεσαιωνικούς ύμνους για την Παρθένο Μαρία… μάς ταξιδεύει το κατανυκτικό μουσικό οδοιπορικό που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Μία περιήγηση στην οργανική και φωνητική μουσική των λαών με σημείο αναφοράς το «Θείο Πάθος» πραγματοποιείται με την ευθύνη του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα.

Το μουσικό αυτό προσκύνημα στη λαϊκή παράδοση κοντινών και μακρινών τόπων της Χριστιανοσύνης επιχειρούν με τη φωνή τους
η Σαβίνα Γιαννάτου και οι «Primavera en Salonico», υπενθυμίζοντάς μας, όπως αναφέρει ο επιμελητής του προγράμματος «…τη μετάβαση από τον θάνατο στη ζωή και από τον χειμώνα στην άνοιξη».

Η καλλιτέχνις και το μουσικό σύνολο δίνουν συναυλίες σε μεγάλα συμφωνικά κέντρα και φεστιβάλ στο εξωτερικό ενώ έχουν ηχογραφήσει διάφορα album, βαδίζοντας πάνω στη λεπτή διαχωριστική γραμμή που ενώνει τη modal μουσική της Ανατολής με την αντίστοιχη δυτικοευρωπαϊκή, τη μεσαιωνική και την πολυφωνία της Μεσογείου, φλερτάροντας ωστόσο έντονα με τη σύγχρονη jazz.

Μέγαρο Μουσικής-αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 9, 15, 22, 30 ευρώ

Ειδικές τιμές: Για φοιτητές, νέους, άνεργους και ΑΜΕΑ (5 ευρώ), & για τους πολύτεκνους και άτομα άνω των 65 (8 ευρώ)

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 72 82 333

Available on AppStore Get it on Google play