-

22ος Ποδηλατικός γύρος της Αθήνας (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

22ος Ποδηλατικός γύρος της Αθήνας22ος Ποδηλατικός γύρος της Αθήνας22ος Ποδηλατικός γύρος της Αθήνας

Το μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη θα στείλουν  χιλιάδες  μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες  που θα ξεχυθούν στους δρόμους της  Αθήνας, την Κυριακή, 26 Απριλίου   κατά τη διάρκει του «22ου Ποδηλατικού   Γύρου  της  Αθήνας»  που  ξεκιινά από το «Ζάππειο» και είναι αφιερωμένος στην  «Παγκόσμια Ημέρα της  Γης».

Με τον «Οργανισμό  Πολιτισμού, Αθλητισμού , Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου» να εργάζεται καθημερινά  ώστε το ποδήλατο να γίνει εν τέλει τρόπος ζωής για τον πολίτη και τον Δήμο να προχωρά σε έργα ανάπτυξης  ποδηλατοδρόμων ώστε αυτό να γίνει απόλυτα εφικτό, ο «22ος Ποδηλατικός γύρος» υπογραμμίζει την πρόθεση όλων για μια πιό ανθρώπινη και φιλική  πόλη, με πραγματική ποιότητα ζωής  στους  κατοίκους της.

Από  τις 9.00 οι παραγωγοί του «music 89.2»,  Σπύρος Μαργαρίτης & Άντζυ Καραγιάννη θα ντύσουν μουσικά το «Ζάππειο»  ενώ από τις 10.00 μέχρι και την έναρξη των αγώνων  ο  δυνατός ήχος των «Inside Out» θα ενδυναμώνει τους  δρομείς, οι οποίοι πριν την εκκίνηση  θα μπορούν να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στο ποδήλατο τους από τους ειδικούς της  «Ideal Bikes».

Τα συγκροτήματα, «Upon Revival» & «Almost There»  θα συνεχίσουν το γιορτινό κλίμα ενώ σε όλη τη διαδρομή το ρυθμό θα κρατήσει η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84», Ελένη Σούρδη και η ομάδα  κρουστών, «Batala Atenas».
Τους  συμμετέχοντες ποδηλάτες που μπορούν να μετακινηθούν  παίρνοντας μαζί τα ποδήλατα τους, δωρεάν με όλα τα μέσα μαζικής  μεταφοράς( Ο.Α.Σ.Α) από τις  07.00-16.00,   θα εμψυχώνουν   ξυλοπόδαροι σε όλη τη διαδρομή  ενώ ,  από τις 9.00  μέχρι το τέλος θα λειτουργεί «Πάρκο Κυκλοφοριακής  Αγωγής»  για παιδιά, από 4-7 ετών, υπό την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.

Την ίδια μέρα  το  «Ζάππειο» υποδέχεται την έκθεση, «Bike Expo» με διαφορετικά είδη ποδηλάτων και ανάλογα αξεσουάρ. Στο τέλος , τέσσερις  τυχεροί θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο.

Οι διαδρομές  που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:

8,5 χιλιομέτρων: Ζάππειο- Λ. Αμαλίας (αριστερά)- Β. Όλγας (αντ.ρεύμα)- Βασ. Κωνσταντίνου (αντίθετο ρεύμα κίνησης)- Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης)- Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης)- Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης)- Αιόλου- Σταδίου- Φιλελλήνων- Ζάππειο.
2, 7 χιλιομέτρων: Ζάππειο- Λ. Αμαλίας (δεξιά)- Πανεπιστημίου- Αρσάκη (αριστερά)- Σταδίου- Φιλελλήνων- Αμαλίας- Ζάππειο.
Α.με.Α (1, 1 χλμ): Προπύλαια Πανεπιστημίου- Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης)-Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης)- Ζάππειο.

Ζάππειο Μέγαρο/ Προπύλαια

Ώρα εκκίνησης: 11.30 για τις διαδρομές των 8.5 & 2,7 χιλιομέτρων. (Ζάππειο)

Ώρα εκκίνησης ΑΜΕΑ: 11.40 (Προπύλαια).

Εγγραφές: Στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού σύμφωνα με τις ημέρες & ώρες λειτουργίας των κέντρων/ Ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 24 Απριλίου στις 16.00. στις δύο ιστοσελίδες/ Την ημέρα των αγώνω στον αύλειο χώρο του «Ζαππείου» από τις 08.30-10.30.

Παραλαβή αριθμού συμμετοχής: Κεντρικά γραφεία, Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50), Δευτέρα- Παρασκευή,  9.00-16.00 & Σάββατο, 25 Απριλίου, 9.00-17.00 (τηλ. 2105284873-4) & στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις των κέντρων τις ώρες λειτουργίας  τους.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή
Κατηγορίες: Sports
Διεύθυνση: Λ. Βασ. Όλγας
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 2105284885

Available on AppStore Get it on Google play