-

Μιχάλης Κατζουράκης (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Μιχάλης Κατζουράκης: Νέα έργα & έργα 1961-1965Μιχάλης Κατζουράκης: Νέα έργα & έργα 1961-1965Μιχάλης Κατζουράκης: Νέα έργα & έργα 1961-1965Μιχάλης Κατζουράκης: Νέα έργα & έργα 1961-1965Μιχάλης Κατζουράκης: Νέα έργα & έργα 1961-1965


«...Εμπνέομαι πάντα από το περιβάλλον, το δομημένο περιβάλλον, εκείνο όμως που έχει αποτυπώσει ίχνη μιας περασμένης ζωής. Ερειπωμένοι τοίχοι, κατεστραμμένες μεσοτοιχίες, σφραγισμένες πόρτες ή παράθυρα από εγκαταλειμμένα κτίρια μού δίνουν το ερέθισμα για να δημιουργήσω ένα έργο μου». Αυτά λέει ο Μιχάλης Κατζουράκης, συστήνοντας μας την έκθεση του στην Gallery Λέφα.

Τα γλυπτά του καλλιτέχνη είναι έργα συγκρατημένου λυρισμού και απίστευτης δυναμικής. Μέσα από την πλαστική τους ισορροπία καταφέρνουν να σε κατακτήσουν και να σε γοητεύσουν.

Νομίζεις ότι είναι έτοιμα να «μιλήσουν», να κάνουν κριτική, να δηλώσουν την αντίθεση τους με τα κακώς κείμενα μιας εποχής. Ενώ ταυτόχρονα, ποτισμένα με τον «αέρα» της ελευθερίας σου δίνουν την αίσθηση ότι θέλουν να ξεφύγουν από τα στενά όρια του χώρου της έκθεσης και να βρεθούν σε ένα χωρίς περιορισμούς περιβάλλον.

Από την άλλη, οι ζωγραφικές του κατασκευές αποτελούν αφηρημένες χρωματικές συνθέσεις που εκφράζονται μέσα από έντονες και άμεσες διατυπώσεις.

Δημιουργίες που «πάλλονται» από ανθρώπινο ρυθμό κι ενώ δείχνουν κάπως πρωτόγονες και ακατέργαστες χαρακτηρίζονται από μια σοφία εξέλιξης και μεταμόρφωσης.

Επιμέλεια έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου

Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: (10:00-18:00)Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή,

                                        (13:00-20:00) Τετάρτη
Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Παρασκευή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Ι. Κοκκώνη 15
Προάστιο: Βόρεια Προάστια
Τηλέφωνο: 210 61 71 7097

Available on AppStore Get it on Google play