-

Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου(Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου.Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου.Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου.Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου.Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου.Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου.Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου.

Ευφάνταστα έργα μνημειακών διαστάσεων, ελαιογραφίες και έργα σινικής μελάνης του Παναγιώτη Τέτση, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό με την έκθεση «Η αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014». Πρόκειται για έργα, για τα οποία, όπως λέει η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, «φέρνουν αυθόρμητα στη μνήμη, περιγραφές του Παπαδιαμάντη, στίχους του Κάλβου, του Σεφέρη, του Ελύτη» για να συνεχίσει πως «οι μνημειακοί σε μέγεθος και επικοί σε ύφος πίνακες που εκτίθενται στο «ίδρυμα Β & Μ. Θεοχαράκη» ιστορούν την πρωτόγνωρη, «θεόκτιστη Ελλάδα».

Όπως συμπληρώνει ο επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής του ιδρύματος, κ. Τάκης Μαυρωτάς, «Η φύση δίνει στον Τέτση τη δύναμη να αποτυπώνει με αμεσότητα αυτές τις αξεπέραστες τοπιογραφικές εικόνες του Σαρωνικού και της Ύδρας, όπου κυριαρχεί μια αίσθηση που προκαλεί επιθυμίες και όνειρα παραπέμποντας μας στο χρόνο και την πολυτιμότητα της στιγμής».

Και όλα αυτά, ο καλλιτέχνης, όπως προσθέτει, τα βγάζει με «σταθερότητα, καθαρότητα και ανεπιτήδευτη απλότητα».

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00 & Πέμπτη 10:00-20:00.
Είσοδος: Ελεύθερη

Ιστοσελίδα: www.thf.gr

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 36 11 206

Available on AppStore Get it on Google play