-

Ηλέκτρα (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Ηλέκτρα δια χειρός Σπύρου Ευαγγελάτου

Θεατρόφιλοι από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν φέτος -με υπέρτιτλους στη γλώσσα τους- το αριστούργημα του Ευριπίδη, «Ηλέκτρα».

Με τη Μαρίνα Ασλάνογλου, κάτοχο του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη», στον ομώνυμο ρόλο, και πλάι της τους κορυφαίους ηθοποιούς μας, Ρένη Πιττακή και Γιάννη Βόγλη, η «Ηλέκτρα» που σκηνοθετεί ο σπουδαίος σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος και Ακαδημαϊκός, Σπύρος Ευαγγελάτος, το φετινό καλοκαίρι, αποτελεί μια παράσταση-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Αφ’ ενός μεν πρόκειται για την πιο πλούσια παραγωγή της σεζόν, αφ’ ετέρου η «Ηλέκτρα», με την οποία το θέατρο Badminton εγκαινιάζει τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος» σηματοδοτεί την αρχή της θεατρικής μας εξωστρέφειας .

Κι αυτό, γιατί, αναφερόμαστε σε μια παράσταση η οποία παράλληλα με το εγχώριο κοινό απευθύνεται και στους επισκέπτες του εξωτερικού, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να βιώσουν μέσα από το θέατρο μια μοναδική σύζευξη του αρχαίου και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Στην παραπάνω τραγωδία παρακολουθούμε ως γνωστόν το σχέδιο της Ηλέκτρας και του αδελφού της, Ορέστη, να σκοτώσουν τη μητέρα τους, Κλυταιμνήστρα, τιμωρώντας την για το φόνο του πατέρα τους, Αγαμέμνονα.

Οι ψυχικές μεταπτώσεις και τα ηθικά διλήμματα των δύο νέων διατρέχουν την ψυχή του θεατή σε τούτο το έργο-σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης (Κώστας Γεωργουσόπουλος)/Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας.

Badminton

Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ

Ιστοσελίδα: www.badmintontheater.gr

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Ζωγράφου 157
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 88 40 600

Available on AppStore Get it on Google play