-

Οι τοίχοι της Αθήνας και η τύχη τους (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Με μία έκθεση που προβάλλει την ιστορία της Αθήνας και την ιστορία της σύγχρονης τέχνης στον δημόσιο χώρο και ακόμα μία που παρουσιάζει βιντεο-έργα γνωστών καλλιτεχνών, συνεχίζει ο Διεθνής Αερολιμένας την εικαστική σύμπραξη με την «Art-Athina».

Στη πρώτη έκθεση «Οι τοίχοι της Αθήνας και η Τύχη τους» ο επισκέπτης μπορεί να δει graffiti του πρόδρομου των street artist, διεθνούς φήμης εικαστικού Βλάση Κανιάρη (1928-2011) αλλά και έργα των σύγχρονων γκραφιτάδων Μανώλη Αναστασάκου και Αλέξανδρου Βασμουλάκη.

Στο «Ταξίδι: 5 διαφορετικές οπτικές», η Φωτεινή Γουσέτη σχολιάζει με το έργο της ένα ταξίδι επιθυμητό μα αδύνατο να πραγματοποιηθεί, η Λίνα Θεοδώρου με το «Cul-de-sac» δείχνει το αδιέξοδο, ο Άγγελος Σπάρταλης κάνει μια χιουμοριστική-καυστική κριτική της πρώτης ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, ενώ ο Γιάννης Γρηγοριάδης δημιούργησε το ψηφιακό κολάζ «Deus ex machina» με επεξεργασμένο υλικό από την άφιξη προσωπικοτήτων στο αεροδρόμιο.

Τέλος, η Ερατώ Χατζησάββα κατάφερε να αποδώσει την ενέργεια της κινητικότητας μέσα από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της μεταβλητής κίνησης των πουλιών.
Επιμέλεια: Μάνος Στεφανίδης (Τοίχοι) & Άρτεμις Ποταμιάνου (Το ταξίδι).

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών- αναχωρήσεις & αφίξεις


Ώρες λειτουργίας των εκθέσεων: Όλο το 24ωρο

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
End Date: Δευτέρα
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Αττική οδός-Σπάτα
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: 210 35 37 227

Available on AppStore Get it on Google play