-

Πενθεσίλειες (Penthesileas) (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

PenthesileasPenthesileas

Μια ιστορική ανασκόπηση της γυναικείας ταυτότητας, με αφορμή τον μύθο των Αμαζόνων, επιχειρεί η ασυμβίβαστη καλλιτέχνις Catherine Diverres, που έρχεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας και συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με το έργο της «Penthesileas».
Όπως άλλωστε είναι φανερό και από τον τίτλο, η τελευταία της δουλειά, που φέρει έντονα το χοροθεατρικό στοιχείο, βασίζεται στην «Penthesilea» του Kleist.
Έτσι, εννέα χορευτές υπερβαίνοντας και καταλύοντας το στερεοτυπικό δίπολο «άντρας-γυναίκα» και ανατρέποντας κοινωνικούς κώδικες και συμβάσεις, μπαίνουν στους ρόλους τους έτοιμοι να απαντήσουν και να επιλύσουν χοροθεατρικά το ερώτημα: «Πώς μπορούμε να εδραιώσουμε την ειρήνη χωρίς πρώτα να έχουμε πολεμήσει και παλέψει γι’ αυτήν;».
Μια ευρηματική και πρωτοποριακή χορευτική παράσταση για την ουτοπία της συλλογικότητας...

Πειραιώς 260

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουνίου
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ
Ειδικές τιμές: 20 ευρώ (φοιτητικό και μειωμένο) & 5 ευρώ (άνεργοι)
Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39-στοά Πεσμαζόγλου), με πιστωτική κάρτα στο τηλ. 2103272000 (9.00- 21.00) καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload Stores.
ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΚΕΤΟ: Για πακέτο 3 παραστάσεων γίνεται έκπτωση 5% συνολικά, για 4 παραστάσεις 7% συνολικά ενώ για πέντε παραστάσεις, 10% συνολικά.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Χορός
Διεύθυνση: Πειραιώς 260
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 92 82 900

Available on AppStore Get it on Google play