-

Κώστας Πανιάρας: Fragile (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Κώστας  Πανιάρας

Η ανεικονική έκφραση και το έντονο χρώμα είναι από τα χαρακτηριστικά της τέχνης του Κώστα Πανιάρα, που επί 30 χρόνια, βρίσκεται σε «διάλογο» με το παρελθόν.

Με αφορμή τη γνωστή μαρμάρινη κεφαλή της νεανικής μορφής του 4ου αιώνα π.Χ, ο γεννημένος στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Σικυώνας καλλιτέχνης, δημιουργούσε  ιδιότυπα έργα, που αντανακλούσαν τα προσωπικά του βιώματα.

Χωρίς  να έχει πρόθεση να προσβάλλει τον αρχετυπικό χαρακτήρα και τη σημασιολογική φόρτιση του παραπάνω έργου το οποίο και  είχε ταυτιστεί με την «Υγεία», ο Πανιάρας  αποδομεί τις παραλλαγές  της  κεφαλής του 350-325 π.Χ από την Τεγέα της Κορινθίας, έτσι όπως  αυτή εκτίθεται στο «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».

Στόχος  αυτής της αναδόμησης- αποδόμησης με τις κεφαλές, κυανές, κόκκινες, επίχρυσες και επάργυρες να συνδυάζουν διαφορετικών ειδών τεχνικές και να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά αισθητικά κριτήρια δεν είναι άλλος  από το να καταδείξει  ο δημιουργός, μέσα από αυτόν τον ανατρεπτικό  τρόπο σύγχρονης έκφρασης,   τη διαχρονική  ανάγκη των ανθρώπων να εξασφαλίσουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας, ανεξάρτητα από τις εποχές.

Μουσείο Μπενάκη - κεντρικό

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Παρασκευή, 9.00-17.00/ Πέμπτη, Σάββατο, 9.00-21.99/ Κυριακή, 9.00-15.00.
Τιμές εισιτηρίων: 7 & 5 ευρώ.

Ιστοσελίδα: www.benaki.gr

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Βας. Σοφίας & Κουμπάρη
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 2103671000

Available on AppStore Get it on Google play