-

Γιάννης Γαΐτης (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Γιάννης ΓαΐτηςΓιάννης ΓαΐτηςΓιάννης ΓαΐτηςΓιάννης Γαΐτης

Τα... γνωστά... ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη «περπατάνε» στην έκθεση που φιλοξενεί προς τιμήν του -με έργα από ιδιωτικές συλλογές- το «Radisson Blue Park» στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτισμός-Τουρισμός».

Όπως διευκρινίζει για τη ζωγραφική του ασυμβίβαστου καλλιτέχνη που δημιούργησε περισσότερα από 4.500 έργα, η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ελένη Αθανασοπούλου: «Το έργο του μόνο φαινομενικά είναι pop (popular). Στην πραγματικότητα απομυθοποιεί με τρόπο καυστικό και ειρωνικό την καταναλωτική κοινωνία και γελοιογραφεί τις λειτουργίες, τους θεσμούς και τα σύμβολά της.

Η τυποποιημένη, επαναλαμβανόμενη και στυλιζαρισμένη του μορφή εμπνέεται, αλλά ταυτόχρονα διακωμωδεί, την προγονολατρεία, τους ήρωες και τους θεούς μιας παρελθούσης ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής και σε αντίθεση με τους καλλιτέχνες της γενιάς του ’30 βάζει τέλος στη νοσταλγία του παρελθόντος. Η νέα αφηγηματική αναπαράσταση (Figuration Narrative) που υιοθετεί ο Γαΐτης δημιουργεί ακαθόριστους χώρους και τόπους, που ξεδιπλώνονται άλλοτε σε οριζόντιες φρίζες ή σε επιμέρους πλαίσια μέσα στο ίδιο έργο. Με αυτό τον τρόπο ανακαλεί την αφηγηματική ζωγραφική που παρατηρούμε στις βυζαντινές εικόνες, στις ζώνες των αρχαίων ερυθρόμορφων αγγείων, αλλά και στα καρέ-καρέ των σύγχρονων κόμικς».

Στην παραπάνω έκθεση κυριαρχούν οι ζωόμορφες μυθικές οντότητες με μύγες, σφήκες και εργατικά μυρμηγκάκια, πουλιά και ανθρωποειδή με φράκο και καρό ριγωτό κοστούμι, λευκό γιακά, μαύρη γραβάτα, παπούτσια και κορδέλα στο ίδιο χρώμα.

Radisson Blue Park Hotel

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Όλο το 24ωρο
Είσοδος: Ελεύθερη

Ιστοσελίδα: www.radissonblue.com

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Παρασκευή
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 10
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 88 94 500

Available on AppStore Get it on Google play