-

Ο κήπος γιορτάζει την ημέρα της μουσικής (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Ο κήπος γιορτάζει την ημέρα της μουσικήςΟ κήπος γιορτάζει την ημέρα της μουσικήςΟ κήπος γιορτάζει την ημέρα της μουσικήςΟ κήπος γιορτάζει την ημέρα της μουσικής

Κυριακή 21 Ιουνίου. Παγκόσμια ημέρα της μουσικής. Κάθε χρόνο η μέρα του θερινού ηλιοστασίου γιορτάζεται παγκόσμια (σε περισσότερες από 700 πόλεις σε 120 χώρες) ως «Γιορτή της Μουσικής».

Ο ομορφότερος κήπος της πρωτεύουσας -εδώ που το 2013 πρωτο- υποδέχτηκε τη γιορτή- προσκαλεί τους φίλους της μουσικής να απολαύσουν τη δροσιά του και παράλληλα τραγούδια και συνθέσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο με την παιδική χορωδία, «Polyphonica Voices», σε μουσική διεύθυνση Μαρίζας Βαμβουκλή.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει συνθέσεις του 17ου και 18ου αιώνα των  Antonio Vivaldi και του Vittorio Monti με τους τρομπετίστες Παναγιώτη Καίσαρη, Γιάννη Καραμπέτσο και τον βιολονίστα Γιώργο Μάνδυλα στα σολιστικά μέρη και τον νεαρό μαέστρο William Kunhardt να διευθύνει την Κ.Ο.Α.

Από τη βραδιά δεν θα λείψει το ελληνικό ρεπερτόριο με τον Βασίλη Γισδάκη, τελευταίο ερμηνευτή του Μάνου Χατζιδάκι, στην κιθάρα και το τραγούδι και τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα, στο πιάνο σε συνθέσεις με «έντεχνο πυρήνα» των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου Μαρκόπουλου.

Τον επίλογο σε αυτή τη χαρούμενη βραδιά με ορχηστρικά και χορωδιακά κομμάτια, κλασικά έργα και αφρο-jazz δημιουργίες δίνουν οι «Happy Dog Project», συγκρότημα που παντρεύει ήχους της Δύσης με την Ανατολή και το funky/hip hop groove με jazz αυτοσχεδιασμούς και ηχοχρώματα της ελληνικής παράδοσης με dub ατμόσφαιρες.

Τενόρο σαξόφωνο–φλάουτο: McJeff «BNC» Gonzalez, Αποστόλης Λαμπούρης /Βαρύτονο σαξόφωνο: Γιάννης Τσερώνης/ Τρομπέτα:
Stell Mc Rice / Όργανο & Keyboards: Γιάννης Δημητριάδης/ Τύμπανα: Βαγγέλης Κασβίκης / Μπάσο: Πάνος Τομαράς/ Κιθάρα: Γιάννης Δημάκος

Μέγαρο Μουσικής- Κήπος

Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Ιστοσελίδα: www.megaron.gr

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 72 82 333

Available on AppStore Get it on Google play