-

Λουκρητία Βοργία (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Λουκρητία Βοργία: Με πάθος και χωρίς φόβοΛουκρητία Βοργία: Με πάθος και χωρίς φόβο

Mε το έξοχο κείμενο του Victor Hugo αναμετριέται ο Nikita Milivojevic στην παράσταση που ανεβάζει στον χώρο της «Πειραιώς 260», γοητευμένος από την ιστορία της Φεράρας, της πασίγνωστης για την ομορφιά της δούκισσας που έζησε μια ζωή βουτηγμένη στους έρωτες και την ακολασία.

Ο σημαντικός Σέρβος σκηνοθέτης ξαναδιαβάζει το ρομαντικό δράμα εμβαθύνοντας στην προσωπικότητα της ηρωίδας, μιας γυναίκας που κανείς δεν μπορεί ν’ απαντήσει με βεβαιότητα αν υπήρξε θύμα της φιληδονίας της, του ονόματος της ή του ίδιου της του πατέρα που λέγεται ότι τη βίασε.

Αυτό που καταφέρνει ο Milivojevic μεταξύ άλλων είναι να φτιάξει μια θαρραλέα παράσταση έχοντας ως βάση την ιστορία του επιθέτου και την προσωπικότητα της Λουκρητίας.

Στο αποτέλεσμα συνέβαλε και η απόλυτη πεποίθηση του ότι «η δίψα για εξουσία συνοδεύεται σχεδόν πάντα από μηχανορραφίες και ανάλογες μεθοδεύσεις για την κατάκτηση της».

Στον ρόλο της Λουκρητία Βοργία η Θεοδώρα Τζήμου και στου Δον Αλφόνσο η Λυδία Φωτοπούλου/Μετάφραση: IsminiRadulovic/Σκηνοθεσία: Nikita Milivojevic/Σκηνικά- Κοστούμια: Kenny Maclellan/Χορογραφία: Amalia Bennett.

Πειραιώς 260- κτίριο H’

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: (21:00) Πέμπτη 30, Παρασκευή 31 Ιουλίου

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ

Ειδικές τιμές: 15 ευρώ μειωμένο, 10 ευρώ φοιτητικό, 65+ & 5 ευρώ άνεργοι, ΑΜΕΑ.

Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 -εντός στοάς Πεσματζόγλου (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, Σάββατο 09:00-15:00) με πιστωτική κάρτα στο τηλ. 2103272000 (09:00-21:00) καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload Stores, ταμείο «Πειραιώς 260» δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Παρασκευή
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πειραιώς 260
Προάστιο: Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 92 82 900

Available on AppStore Get it on Google play