-

Αρχαίο αίμα (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Αρχαίο αίμα: H αποκωδικοποίηση της ακραίας συμπεριφοράςΑρχαίο αίμα: H αποκωδικοποίηση της ακραίας συμπεριφοράςΑρχαίο αίμα: H αποκωδικοποίηση της ακραίας συμπεριφοράςΑρχαίο αίμα: H αποκωδικοποίηση της ακραίας συμπεριφοράςΑρχαίο αίμα: H αποκωδικοποίηση της ακραίας συμπεριφοράςΑρχαίο αίμα: H αποκωδικοποίηση της ακραίας συμπεριφοράς

Η Ηλέκτρα. Η Κασσάνδρα. Η Εκάβη. Η παράσταση της Σοφίας Σπυράτου «Το αρχαίο αίμα» αποτελεί έναν συνδυασμό μονολόγων και χορικών από αρχαίες τραγωδίες και παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων.

Μέσα από τις μορφές των παραπάνω εμβληματικών  ηρωίδων, η χορογράφος και σκηνοθέτης μελετά το… μυστικό δέος που αναδύεται από τις ακραίες συμπεριφορές.

Η παράσταση που αναφέρεται στη σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον έρωτα, τον θάνατο, τον νυν και τον επέκεινα, βάζει τον θεατή στη σκηνή ενός ψυχοσάββατου. Εδώ, μια ομάδα γυναικών σκύβει να καθαρίσει δυο αρχαίους τάφους και να τους στολίσει ενώ την ίδια στιγμή, μια άλλη ομάδα γυναικών που αποτελούν τον Χορό σχολιάζει, τραγουδά, παρεμβαίνει και συμμετέχει στο δράμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το κείμενο από τα χορικά ακούγεται εκτός από τα νέα ελληνικά και στο πρωτότυπο.

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος / Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος / Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης / Κοστούμια: Δάφνη Βαλέντε / Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.

Ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Μάνια Παπαδημητρίου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Συμμετέχει 5μελής Χορός γυναικών.

Θέατρο Βράχων

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: (12 ευρώ) Προπώληση & (14 ευρώ) ταμείο την ημέρα της συναυλίας.

Σημεία προπώλησης: «Ticket Services», Σταδίου 24, τηλ. 2107234567.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Ταταούλων
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: 210 76 26 438

Available on AppStore Get it on Google play