-

Εκκλησιάζουσες (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Εκκλησιάζουσες: Οι γυναίκες στην εξουσία

Με τη διαφθορά και τις ανισότητες στο έπακρον και μετά την ήττα της Αθήνας στον «Πελοποννησιακό πόλεμο», η Πραξαγόρα ξεσηκώνει τις γυναίκες οι οποίες μεταμφιεσμένες σε άνδρες καταφέρνουν να πάρουν από την Εκκλησία του δήμου το ψήφισμα που τους παρέχει την εξουσία. Τώρα, επιβάλλουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων είναι η περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη.

Το πρόγραμμα τους ωστόσο υπονομεύεται ενώ διάφορα κωμικοτραγικά γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα την ουτοπία του εγχειρήματος.

Την πολιτική, χαρακτηριστική κωμωδία-σάτιρα του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζει το «Εθνικό Θέατρο» στο Ηρώδειο.

Στους ρόλους: Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κώστας Κοράκης, Νίκος Μαγδαληνός, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Μπέζος και Δανάη Σκιαδή.

Ηρώδειο

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Δεν έχουν ανακοινωθεί

Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39- εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα- Παρασκευή, 9.00-17.00, Σάββατο, 9.00-15.00) με πιστωτική κάρτα στο τηλ. 2103272000 (900- 21.00) καταστήματα, Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload Stores, ταμείο «Πειραιώς 260» δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 32 72 000

Available on AppStore Get it on Google play