-

Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Έκθεση εικόνων

Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων ΕλλήνωνΟι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων ΕλλήνωνΟι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων ΕλλήνωνΟι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων ΕλλήνωνΟι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων ΕλλήνωνΟι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων ΕλλήνωνΟι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

To ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνα, ο υδραυλικός τηλέγραφος του Αινεία, ο «κινηματογράφος» του Ήρωνα, το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησίβιου, ο αστρολάβος του Πτολεμαίου, ο αναλογικός υπολογιστής των Αντικυθήρων ανήκουν στις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων.

Τα λειτουργικά ομοιώματα των εφευρέσεων δημιουργήθηκαν μετά από πολύχρονη και ενδελεχή έρευνα και μελέτη της αρχαιοελληνικής, λατινικής και αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων και μέχρι πρόσφατα εκτίθεντο στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας-«Κώστα Κοτσανά».

Τα παραπάνω εκθέματα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Ηρακλειδών, από το μουσείο του Κατάκολου στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να αναδείξουν την ελάχιστα γνωστή αυτή πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Αυτό που αποδεικνύεται με την έκθεση τους είναι ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν –τελικώς- συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Σκοπός της πολιτιστικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να προωθηθεί διεθνώς η εικόνα της Ελλάδας ως βάση του Δυτικού Πολιτισμού.

Μουσείο Ηρακλειδών

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά & Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-20:00.

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Προβολή
Διεύθυνση: Απ. Παύλου 37
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 34 61 981

Available on AppStore Get it on Google play