-

Ο Alexandre Desplat (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Ο Alexandre Desplat με την Κρατική Ορχήστρα

Την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα -τη δεύτερη πατρίδα του- κάνει ο Alexandre Desplat στο «Ηρώδειο», δίνοντας μια μοναδική συναυλία «best of », συνοδεία της «Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών».

Ο πολυβραβευμένος συνθέτης κατάγεται από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα και μόλις στα 5 του χρόνια έδειξε την κλίση του για τη μουσική ξεκινώντας μαθήματα πιάνου και θαυμάζοντας μουσουργούς όπως ο Ravel & o Debussy. Παράλληλα ήταν εμφανής η αγάπη του για την jazz .

Από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής και σινεφίλ ο ίδιος, ο Alexandre Desplat σπούδασε πλάι σε σημαντικούς συνθέτες με κορυφαίο τον Έλληνα, Ιάννη Ξενάκη. Η καριέρα του άρχισε ν’ απογειώνεται από το 2003 και μετά, όταν «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» τού άνοιξε το δρόμο του Hollywood και της διάκρισης.

Ο καλλιτέχνης που φέτος τού απονεμήθηκε το «χρυσό αγαλματίδιο» για τη μουσική του στην ταινία «The Grand Budapest Hotel», ενώ έχει στην κυριολεξία σαρώσει τα βραβεία, με έναν μακρύ κατάλογο από Oscar, Golden Globe, British Academy και Grammy & Cezar, έχει «ντύσει» με τη μουσική του περισσότερες από 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων είναι οι:
«Syriana» με τους George Clooney και Matt Damon, «The Curious Case of Benjamin Button» με τους Brad Pitt Cate Blanchett, «Harry Potter and the deathly hallows» μέρος α΄, «The Ides of March» με τους George Clooney, Phillip Seymour Hoffman, «Argo» με τον Ben Affleck, «Godzilla» με τους Aaron Taylor-Johnson και Juliette Binoche, «The Imitation Game» με τους Benedict Cumberbatch και Keira Knightley.

Ηρώδειο

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210 32 41 807

Available on AppStore Get it on Google play