-

Νύχτες πρεμιέρας (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Νύχτες πρεμιέρας: 21ο Διεθνές Festival κινηματογράφουΝύχτες πρεμιέρας: 21ο Διεθνές Festival κινηματογράφου

Με τη φετινή πρωτοτυπία της εγκαινίασης του «Athens Film Lab», ενός παράλληλου προγράμματος ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών, αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια & workshop και με περισσότερες από 180 νέες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο- μεταξύ των οποίων και η χώρα μας με ταινίες που θα παρουσιαστούν εδώ πριν καν βγουν στις αίθουσες- το «21ο Διεθνές festival Κινηματογράφου» διεξάγεται στην Αθήνα στα μέσα του Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του περιοδικού «Σινεμά».

Στο πρόγραμμα έχει ήδη ενταχθεί η βραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» με ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης.

Ένα Φεστιβάλ που απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλα τα γούστα με εργαστήρια, ομιλίες, διαγωνισμοί, ντοκιμαντέρ, ειδικά αφιερώματα, ελληνικές ταινίες μικρού μήκους για το διαγωνιστικό τμήμα κ.ά.

Τα εργαστήρια των 21 προκριθέντων ομάδων θα πραγματοποιηθούν στην «Τεχνόπολη» στο «Innovathens», εδώ που θα υπάρξει και μια εμφάνιση-έκπληξη που θ’ αφήσει άφωνο το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτή τη χρονιά το festival εγκαινιάζει μια συνεργασία με την «Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία» και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη μέγιστη δυνατή προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στους χώρους παρακολούθησης των ταινιών ενώ πολλές από τις ελληνικές ταινίες θα έχουν υποτιτλιστεί για κωφούς και βαρήκοους με την παρουσία διερμηνέα νοηματικής γλώσσας, τόσο στην πρεμιέρα όσο και στη λήξη.

Σε όλες τις προβολές η είσοδος σε θεατές με αναπηρία θα είναι δωρεάν ενώ το πρόγραμμα θα τυπωθεί και σε Braille γραφή.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται συγκεκριμένα από τον κινηματογράφο στον οποίο θα προβάλλεται κάθε φορά η ταινία επιλογής σας.

Δαναός/Odeon Opera/Ιντεάλ/
Ταινιοθήκη της Ελλάδος/ Τεχνόπολις

Τιμές εισιτηρίων: πρωινές προβολές 4 ευρώ/ Απογευματινές 5 ευρώ/ Βραδινές 6 ευρώ.

Κάρτες διαρκείας: Κάρτα 10 προβολών 35 ευρώ/ 20 προβολών 60 ευρώ/ 25 προβολών 75 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται και μία ατομική πρόσκληση για την τελετή έναρξης).

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Φεστιβάλ
Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 109
Προάστιο: Βόρεια Προάστια
Τηλέφωνο: 210 69 22 609

Available on AppStore Get it on Google play