-

Ένα όνειρο... (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Ένας νοητός περίπατος στη μνημειακή Αθήνα της περιόδου από τον 17ο-19ο αιώνα είναι η έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια... Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας» που παρουσιάζεται στο «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» ως προπομπός της σημαντικής επετείου των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του, που συμπληρώνονται το 2016.

Στην έκθεση παρουσιάζονται -με 75 εκθέματα συνολικά- 35 μαρμάρινα γλυπτά του μουσείου, μερικά από τα οποία μάλιστα για πρώτη φορά.  
Τα παραπάνω συνδιαλέγονται εδώ με τα έργα των περιηγητών που διανθίζουν το γοητευτικό αυτό αφήγημα για τη μνημειακή τοπογραφία της πόλης.

Τη μουσειακή εμπειρία συμπληρώνουν τα μουσικά ακούσματα από τις πατρίδες των περιηγητών αλλά και η ελληνική μουσική που κατέγραψε επισκεπτόμενος την Αθήνα το 1874-5 ο Γάλλος συνθέτης και θεωρητικός της μουσικής L.A. Bourgault-Ducoudray.
Είκοσι δύο εικονογραφημένες περιηγητικές εκδόσεις και δεκατέσσερα πρωτότυπα έργα τέχνης, ελαιογραφίες, υδατογραφίες και χαρακτικά από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της «Βουλής των Ελλήνων» προσφέρουν στον επισκέπτη τοπία, εικόνες, μνημεία και χρονικές στιγμές της Αθήνας των περιηγητών.

Έργα για την έκθεση -που περιλαμβάνει και ψηφιακές εφαρμογές- έχουν δανείσει επίσης τα «Γενικά Αρχεία του Κράτους» και το «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών», ζωντανεύοντας στα μάτια του κοινού την καθημερινή ζωή της πόλης και ανατροφοδοτώντας τη φαντασία. Μια συγκλονιστική έκθεση, της οποίας θ’ ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις, με το πλούσιο υλικό να δίνει το έναυσμα για σκέψεις και συναφείς προσωπικές αναγνώσεις.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 08:00-20:00.

Είσοδος: 7 ευρώ & 3 ευρώ, μειωμένο.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Πατησίων 44
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 213 21 44 890

Available on AppStore Get it on Google play