-

Συναντήσεις με το "Ergon Ensemble" (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Έξι πρωτότυπες παρουσιάσεις από το σύνολο σύγχρονης μουσικής "Ergon Ensemble" με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και σε επιμέλεια Αλέξανδρου Μούζα, πραγματοποιούνται στην αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σκοπός αυτών των ιδιαίτερων μουσικών συναντήσεων είναι, μέσα από το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο του 20ου και 21ου αιώνα, το κοινό να έρθει σε επαφή με τα ηχοχρώματα, τις εκτελεστικές τεχνικές και τη σημειογραφία της σύγχρονης μουσικής. Καθένας από τους μουσικούς θα χρησιμοποιήσει τον Λόγο και τη Μουσική προκειμένου να μυήσει τον ενδιαφερόμενο επισκέπτη- μαθητή στις ιδιαιτερότητες του οργάνου του. αλλά και της "οικογένειας" στην οποία αυτό ανήκει.

Αυτή η ιδιαίτερη και διαδραστική προσέγγιση του μουσικού ιδιώματος της εποχής μας απευθύνεται σε συνθέτες, εκτελεστές, ενορχηστρωτές, μουσικολόγους, σπουδαστές της μουσικής αλλά και απλώς, λάτρεις του ήχου.

Στο πλαίσιο των πρώτων συναντήσεων, στις 11 Φεβρουαρίου, ο Αντώνης Πρατσινάκης παρουσιάζει τις σύγχρονες τεχνικές για βιολοντσέλο και έγχορδα ενώ την επόμενη ημέρα ο Ανδρέας Ρολάνδος Θεοδώρου θα παρουσιάσει το τρομπόνι και τα χάλκινα πνευστά.

Διάρκεια: 14:00-15:30

Οι επόμενες συναντήσεις έχουν ως εξής:    
1 Απριλίου: Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο και μπάσο κλαρινέτο.
2 Απριλίου: Ai Motohashi, πιάνο     
10 Απριλίου: Γιώργος Παναγιωτίδης, βιολί
13 Απριλίου: Νίκος Τσουκαλάς, κοντραμπάσο

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 7282771

Available on AppStore Get it on Google play