-

Το σωματίδιο του Θεού (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

 «… Και ύστερα έγινε μια μεγάλη έκρηξη..»

Το πανάρχαιο παραμύθι της δημιουργίας του σύμπαντος, τεκμηριωμένο από τη μεριά των επιστημόνων, σύμφωνα με τους Νόμους της Φυσικής, με την ιδιαίτερη ορολογία τους. Οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η ύλη και η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια, οι μαύρες τρύπες και πολλά άλλα. Όλα αυτά σε μια ιδιαίτερου ύφους και σύλληψης παράσταση που υπογράφει ο ερευνητής και υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Χαίνης Δ. Αποστολάκης.

Η ιδέα έχει να κάνει με το πραγματικό γεγονός της ανακάλυψης από τους επιστήμονες του CERN ενός νέου σωματιδίου που εικάζεται ότι είναι το μποζόνιο και όπως φαίνεται- με μικρή επιφύλαξη- έχει κοινά χαρακτηριστικά με το σωματίδο Χιγκς.

Μια παράσταση με επτά χορευτές- ακροβάτες να προσπαθούν να αναλύσουν έννοιες προκειμένου να βγάλουν ακριβή συμπεράσματα περί της «γέννησης της ζωής» και του ανθρώπινου είδους. Εν ολίγοις να βρουν μια πιθανή απάντηση για το πως «φτιάχτηκε όλο αυτό» και τι θα απογίνουμε στη συνέχεια.

Κι όλα αυτά να συμβαίνουν σε έναν τρισδιάστατο σκηνικό χώρο με τα σωματίδια να συγκρούονται, όπως οι ανθρώπινες σκέψεις. Ενίοτε...με την ταχύτητα του φωτός.

Μια παράσταση- διάλεξη , «αυξανόμενης εντροπίας», όπως την αποκαλεί ο δημιουργός της. Ένα  παιχνίδι για «γερούς λύτες» μέσα από το οποίο δηλώνονται, μεταξύ άλλων,  η ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους και η ανάγκη του, με όσα μέσα έχει στη διάθεση του, να κατανήσει τους Νόμους που το διέπουν.

Σκηνοθετεί και χορογραφεί: η ομάδα «Κι όμως Κινείται» 

Ερμηνεύουν οι συνδημιουργοί: Δημήτρης Αποστολάκης, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου,  Bartancor Camilo, Βασίλης Δημάς, Αντιγόνη Λινάρδου, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου και Χριστίνα Σουγιουλτζή
Σκηνογραφία: Bartancor Camilo
Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία): ΧαΪνης Δ. Αποστολάκης, Κ. Αντωνίου, Τ. Κανέλλος και Θ. Ρέλλος (Mode Pigal)
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Κοστούμια: Α. Μάνεσης- Φ. Μουζάκης

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206(ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Παραστάσεις:
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 75'
 
Είσοδος: 10

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πειραιώς 206(ύψος Χαμοστέρνας)
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3418550
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Available on AppStore Get it on Google play