-

Που πήγε η αγάπη; ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων

Αγώνες που μοιάζει να πήγαν χαμένοι. Θυσίες που αντί ν’ αποδώσεουν καρπούς, λες και “γέννησαν” άλλες, ακόμα μεγαλύτερες. Τελικά τι έφταιξε και όλα πήγαν στραβά;

Με τη γενιά του ‘68 και τα προδομένα της όνειρα, ασχολείται ο Βρετανός συγγραφέας Μάικ Μπάρτλετ που μας “συστήθηκε” με το έργο του “Cook”.

Στο έργο του “Love Love Love” όλα ξεκινάνε από ένα ξέφρενο πάρτι, τέλη της δεκαετίας του ‘60. Δυο νέα παιδιά καπνίζουν, πίνουν, μεθάνε, χορεύουν, ερωτεύονται. Κι ύστερα ενηλικιώνονται, κάνουν παιδιά, καριέρα, χτίζουν, γκρεμίζουν, ξαναχτίζουν. Ό, τι και να συμβαίνει για ένα είναι σίγουροι. Πως …το πάρτι δεν θα τελειώσει ποτέ. 1967, 1990, 2011. Που είναι το πάρτι;
Το πάρτι τέλειωσε. Και μαζί όλη εκείνη η ζωή. Η πλούσια σε όλα.

Τι μπορούν να πουν τώρα στα παιδιά τους που …τους ζητάνε τα “ρέστα”; Ποιά δικαιολογία να βρουν ως ένοχοι και υπόλογοι;

Την εποχή που ο Κεν γνώρισε τη Σάντρα, το “Καλοκαίρι της Αγάπης”, 19χρονοι φοιτητές άκουγαν σε παγκόσμια πρώτη, τηλεοπτική ζωντανή μετάδοση το τραγούδι των Μπητλς “All You Need is Love”. Έκαναν “σημαία” τους, τον στίχο της αγάπης και άρχισαν να ονειρεύονται.

Πέντε ηθοποιοί, απόγονοι της γενιάς του ‘68 στήνουν το πάρτι μιλώντας για όλα όσα αφορούν τη γενιά τους. Το θέμα τους δεν είναι η κρίση. Αλλά, το βασανιστικό, απλό κι όμως τόσο δύσκολο εν τέλει στην απάντηση του ερώτημα. “Γιατί οι άνθρωποι, σε όποια γενιά κι αν ανήκουν , νιώθουν σήμερα έτσι όπως νιώθουν; Τι πήγε εν τέλει στραβά; Κι η αγάπη; Κυρίως αυτή. Που πήγε η αγάπη;”

Το “χάσμα των γενεών”, όχι μόνο αυτό το γνωστό, που αφορά στην επικοινωνία και στον τρόπο σκέψης, αλλά το χάσμα γενεών- απόρροια της οικονομικής κρίσης, τα λάθη και οι ευθύνες των γονιών όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών τους, συνέπεια ίσως του δικού τους λανθασμένου τρόπου διαπαιδαγώγησης, περνάνε, άλλοτε αχνά κι άλλοτε πρόδηλα από έργο, που το 2011 θεωρήθηκε ως το “καλύτερο νέο έργο της χρόνιας”.

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνκά- κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος\Βίντεο: Διαμαντής Καραναστάσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Λάτσης

Χώρος:
Θέατρο Τέχνης (οδού Φρυνίχου)

Παραστάσεις:
Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00
Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15
Σάββατο 18:15 μ.μ. & 21:15

Είσοδος: 20, 15 και 10 τα φοιτητικά (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, απόγευμα).

Πληροφορίες

Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Φρυνίχου 14
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3222464

Available on AppStore Get it on Google play