-

Το Δέρμα (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Ένα παλιό βυρσοδεψείο στο οποίο μέχρι πρόσφατα επεξεργάζονταν δέρματα ζώων μετατρέπεται σε βυρσοδεψείο …ανθρώπινης ζωής.

Μια παράσταση σοκαριστική. Που αντί να τελειώσει όπως είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί, πήρε παράταση για έξι ακόμα Δευτερότριτα, για όσους δεν πρόλαβαν.

Εμπνευσμένο από τα βυρσοδεψεία και τη βία που περιέχουν, το “Δέρμα” που παρουσιάζει η ομάδα ODC προκάλεσε έκπληξη, έντονες αντιδράσεις και μια πληθώρα σχολίων.

Το θέμα:
Ένα παλιό βυρσοδεψείο στο οποίο μέχρι πρόσφατα επεξεργάζονταν δέρματα ζώων μετατρέπεται σε βυρσοδεψείο …ανθρώπινης ζωής.

Περφόρμερς οδηγούν το κοινό σε απρόβλεπτα διαμορφωμένους χώρους και τους αφήνουν να αποφασίσουν οι ίδιοι πόσο ακόμα αντέχουν να προχωρήσουν στα ενδότερα. Στα πιο σκοτεινά σημεία της ανθρώπινης ψυχής. Περνούν μαζί τον Αχέροντα ποταμό και εισχωρούν σε κόσμους που θα τους μείνουν αξέχαστοι.

Φόβος; Ρίγη; Έκπληξη; Σ’ αυτή την απρόβλεπτη παράσταση που βάζει το θεατή ν’ ακολουθήσει τα ίχνη της μνήμης, της ιστορίας και του σκοταδιού, όλα είναι άγρια. Ή, έτσι τουλάχιστον φαίνονται.

Η δράση εξελίσσεται στον τεράστιο βιομηχανικό χώρο του “ Βυρσοδεψείου” και “τα χαστούκια” ακολουθούν το ένα το άλλο. Ένα μεταφουριστικό κλαμπ, ένα..”ποιητικό” σφαγείο. Ένας χώρος άπειρων και περίεργων συναντήσεων.

Ένα..μακάβριο θέαμα που παρά τη βαρβαρότητα του και το σκοτάδι του αφήνει περιθώρια για ..δέσμες φωτός και ανθρωπιάς. Με την ελπίδα και τη συμπόνια να εμφανίζονται απροσδόκητα.

Συμμετέχουν εθελοντές, περφόρμες, μουσικοί και εικαστικοί.

Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Σκηνογράφοι: Τέλης Καραντάνος & Αλεξάνδρα Σιάφκου
Δραματουργία: Στάθης Γραφανάκης
Μουσική Σύνθεση: Τηλέμαχος Μούσας
Κίνηση: Βάλια Παπαχρήστου& Χριστίνα Σουγιουλτζή
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Θωμάς Διάφας,  David Cook, Σεμέλη Χαβιάρα

Παίζουν: Adrian Frieling, Λευτέρης Ζημιανίτης, Άλκης Ζούπας, Άγγελος Καλίνογλου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Θάνος Κοσμίδης, Θωμάς Χατζής, Νεφέλη Παπαδερού, Βάλια Παπαχρήστου, Βάλια Τζανέτου και Στέλλα Χριστοδουλοπούλου

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είσοδος: 10

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
End Date: Τρίτη
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Ορφέως 174
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3453203

Available on AppStore Get it on Google play