-

Ωρελιά Τιερέ: Οι ψίθυροι των τοίχων (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Κομψό, ευρηματικό, εύθραστο. Ένα θέαμα, δυναμικό και μυστηριώδες.

Μια παράσταση- ονειροφαντασία που το τσίρκο συναντά το θέατρο, η πραγματικότητα τον σουρεαλισμό και η ευαισθησία... το χιούμορ και το απίθανο! Είναι... Αυτό είναι «Οι ψίθυροι των τοίχων», μια εξαιρετική παράσταση –«ανοιχτή» σε πολλές  μεταφράσεις που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των σειρών «Γέφυρες», μια σύνθεση θεάτρου, ψευδαίσθησης και χορού.

Ονειροφαντασία χωρίς λόγια. Μόνο με την κίνηση και την έκφραση που δένουν άψογα εδώ με την ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση.
Υπέροχη συνοδός της, η ποιητική ακρίβεια των εκτελεστών.

Ένας κόσμος σουραεαλιστικός και άυλος. Που μεταβάλλεται διαρκώς. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα όνειρα. Που εκεί που είναι όμορφα και γοητευτικά μπορεί να γίνουν ξαφνικά εφιάλτες. Και το αντίθετο. Με τον λυρισμό του «αόριστου» να συνεπαίρνει στην κυριολεξία τον θεατή.

Σκηνοθετεί και χορογραφεί η μητέρα της Ωρελιά, Βικτόρια Τιερέ Τσάπλιν, που μαζί με τον πατέρα της πρωταγωνίστριας ανήκουν στους πρωτοπόρους του σύγχρονου εναλλακτικού τσίρκου.

Για την κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν η παράσταση φαίνεται να είναι έργο ζωής. Αφού έχει το όνομα της από την αρχή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Με τους «Ψίθυρους των Τείχων» να «φωνάζουν» τη δεξιοτεχνία και τη χάρη της Ωρελιά. Τον χορό ,« ρολογιού ακριβείας» του Πορτορικανού Χάιμε Μαρτίνες και τα γεμάτα δυναμική ποίηση ακροβατικά του Σουηδού κλόουν και ακροβάτη, Μάγκνους Γιάκομπσον να είναι σε απόλυτη αρμονία με εκείνη.

Βρισκόμαστε σε μια πόλη που διαρκώς αλλάζει. τοπίο που θυμίζει τη Βενετία. Βλέπεις μόνο γκρίζες φιγούρες και ανέκφραστα πρόσωπα. Φαντάσματα ή αναμνήσεις, παγωμένες στον χρόνο. Άλλου είδους, φαντάσματα.
Η ηρωίδα των Ψιθύρων μετακινείται διαρκώς και χάνεται σε μια φαντασίωση.

Συναντάει μια άλλη φιγούρα. Τον εραστή που ενώ θα την κάνει να χορεύει στην κυριολεξία «στον αέρα», θα τη χάνει και θα την ψάχνει ξανά και ξανά. Για να την διεκδικήσει ένας...κλόουν. Ένας άλλος σκοτεινός και μελαγχολικός άνδρας που ενώ θα βρίσκεται πάντα κοντά της δεν θα την αγγίξει ποτέ...

Ζωή χτισμένη με τα υλικά της φαντασίας. Που...γκρεμίζονται εύκολα,. τοίχοι που ξεφλουδίζουν, μαγεία και ομορφιά που δεν αφήνει ίχνη και γίνεται καπνός και ομίχλη.

Μια υπέροχη σύνθεση στιγμών. Ένα σύμπαν σε... αναστάτωση. Ένας εσωτερικός κόσμος παράξενος, τρυφερός αλλά και θλιμμένος και σε διαρκή μετάβαση. Αν ...όλο αυτό δεν είναι η ζωή, τότε ..τι είναι; Υπαινιγμός, μήπως, στο εφήμερο της ζωής και της ύπαρξης;

Διάρκεια: 75 λεπτά

Σκηνικά: Βικτόρια Τιερέ Τσάπλιν
Κοστούμια: Βερονίκ Γκραν,  Ζακ Περντιγκέ,  Μόνικα Σβάρτσλ, Βικτόρια Τιερέ Τσάπλιν.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της σειράς έχει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βας. Σοφίας και Κόκκαλη

Ώρα έναρξης: 20:00

Αίθουσα: Αλέξη Τριάντη

Τιμές εισιτηρίων: 11 , 20 , 28 και 40
Ειδικές τιμές: 6.5  (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 8,5 , άνω των 65 ετών και πολύτεκνοι
Η είσοδος στις προβολές/ εγκαταστάσεις των αιθουσών ΜC2 & MC3 είναι ελεύθερη

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Χορός
Διεύθυνση: Βας. Σοφίας και Κόκκαλη
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 7282333

Available on AppStore Get it on Google play