-

Ηλεκτρικοί Περίπατοι (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Μια ξεχωριστή βόλτα στην Αθήνα μας προτείνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, στο πλαίσιο του « Hertz Festival».

Μια... « τεχνολογική» βόλτα για την οποία θα χρειαστούμε ειδικά ασύρματα ακουστικά, τα οποία λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα και μαζί έναν ειδικά σχεδιασμένο χάρτη της περιοχής, πάνω στον οποίο είναι σημειωμένες οι πιθανές διαδρομές καθώς και τα ηλεκτρικά πεδία της πόλης που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εμπνευστής όλου αυτού του εγχειρήματος  η Κριστίνα Κούμπις η οποία ανήκει στην πρώτη γενιά των sound artists. Η πρωτοποριακή συνθέτρια, που στη δουλειά της καταφέρνει να συνδυάζει διάφορες τεχνικές έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της μεθόδους όπως είναι η «μαγνητική επαγωγή» ενώ από το 1986 προσέθεσε τα έργα της το «φως» ως νέο εικαστικό στοιχείο.

Μέσα από όλους αυτούς τους μηχανισμούς διερευνά τα ακουστικά διαστήματα και την διάσταση του χρόνου στον χώρο των visual arts, ενώ επαναπροσδιορίζει τη σχέση μεταξύ υλικού και φόρμας στη μουσική.

Η παραπάνω σύλληψη και ιδέα έχει να κάνει με το γεγονός ότι το άκουσμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων προσφέρει μια διαφορετική αντίληψη της καθημερινής πραγματικότητας. Έτσι, τίποτα δεν φαίνεται όπως ακούγεται και τίποτα δεν ακούγεται όπως φαίνεται.

Τα κατάλληλα ακουστικά γι’ αυτές τις διαδρομές και τον ειδικά σχεδιασμένο χάρτη για την Αθήνα μπορείτε να τα δανειστείτε από την ρεσεψιόν του Ινστιτούτου, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος.

Μια πρόκληση- ευκαιρία να δει και να νιώσει κανείς την Αθήνα με άλλες αισθήσεις και να βιώσει έντονα  και ίσως «παράξενα» συναισθήματα. Μια ηλεκτρονική βόλτα, Ειδομένη με καλλιτεχνική ματιά, σε ... «ηλεκτρισμένους» καιρούς.
Ακούγεται ενδιαφέρον...

Ινστιτούτο Γκαίτε
Ομήρου 14- 16, Αθήνα

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Τετάρτη
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Διεύθυνση: Ομήρου 14- 16
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3661000

Available on AppStore Get it on Google play