-

Αρχαιοαστρονομικός Προσανατολισμός (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Αφορμή ο εορτασμός ενός μοναδικού αρχαιοαστρονομικού φαινομένου που συμβαίνει δυο φορές τον χρόνο στον Μεγάλο Ναό του Αμπού Σιμπέλ στην Αίγυπτο.

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας και καθηγήτρια της Αιγυπτιολογίας και της Αρχαίας Αιγυπτιακής Γραμματικής στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δρ. Αμάντα Αλίκη Μαραβέλια, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσης» αναλύει διεξοδικά το τεράστιας  σημασίας θέμα του προσανατολισμού των αρχαίων αιγυπτιακών ναών, εστιάζοντας στον Ναό του Αμπού Σιμπέλ αλλά και στο ενδιαφέρον φαινόμενο του φωτισμού του άδυτου του ναού, από το ηλιακό φως, κατά τη διάρκεια της Ανατολής και πάντα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες του σπάνιου αρχαιοαστρονομικού αυτού φαινομένου.

Η ομιλήτρια θα αναφερθεί στη σχέση μεταξύ Πρακτικής Προεπιστημονικής Αστρονομίας και Θρησκείας καθώς και στον αρχαίο, αιγυπτιακό τρόπο του σκέπτεσθαι. Η διάλεξη, «Ο αρχαιοαστρονομικός προσανατολισμός του μεγάλου Ναού του Φαραώ Ραμσή του Β’ στο Αμπού Σιμπέλ: Μεταφυσική Φιλοσοφία των Αρχαίων Αιγυπτίων, Αναζήτηση της Αθανασίας και Αστρονομία» θα κλείσει με τη φιλοσοφική μεταφυσική αναζήτηση της αθανασίας και του Ουρανού από τους αρχαίους κατοίκους της χώρας του Νείλου.

Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσης»
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

Ώρα έναρξης: 19:30

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Παρασκευή
Κατηγορίες: Διάλεξη-Ομιλία
Διεύθυνση: Λέσβου 15 & Πόρου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 8613739
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Available on AppStore Get it on Google play