-

Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες (Έληξε)

Έκθεση εικόνων


Στη χώρα του τάνγκο μας ταξιδεύει η μουσική παράσταση που παρουσιάζει στο θέατρο “Πρόβα” για ένα μόνο βράδυ το σύνολο “Aqua y Vino”. Ένα ιστορικό ταξίδι μέσα από το οποίο θα δούμε πως γεννήθηκε αλλά και πως εξελίχθηκε το είδος που έχουμε συνδυάσει με τον έρωτα και το πάθος.

Τα κομμάτια προλογίζουν μικρά σχόλια, τα οποία ως επί το πλείστον έχουν σχέση με τον στίχο τους, ενώ τη μουσική αφήγηση «ντύνουν» φωτογραφίες και εικόνες που παραπέμπουν στον τίτλο του κάθε τραγουδιού.

Το πρώτο μέρος ασχολείται με το τάνγκο στην παραδοσιακή του μορφή και τους δημιουργούς εκείνης της εποχής, με ιδιαίτερη  αναφορά στον ηθοποιό, τραγουδιστή και τραγουδοποιό, Carlos Cardel- προσωπικότητα που ακόμη και στις μέρες μας λατρεύεται στη χώρα του ως εθνικός ήρωας- ενώ το δεύτερο είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένο στον πρωτοπόρο, Astor Piazzolla.

Ο … “αιρετικός” καλλιτέχνης που δέχτηκε σφοδρές επιθέσεις εναντίον του, μιας και “τάραξε τα νερά” της παραδοσιακής μουσικής, ήταν εκείνος που επεμβαίνοντας στον ρυθμό, τη μουσική και τις μελωδίες έκανε το τάνγκο γνωστό ανά τον κόσμο, ως…παγκόσμια γλώσσα του έρωτα.

Με διασκευή που αφορά στην ενορχήστρωση και δεν επηρεάζει το ύφος των τραγουδιών το παραπάνω, Tango ensemble, με τον Φραγκίσκο Μαργαρίτη στο βιολί, τον Μιχάλη Ερζένη στο κοντραμπάσο, τον Φραγκίσκο Κοντορούση στο ακορντεόν και τον Δημήτρη Καραβίτη στο πιάνο (με τους δυο τελευταίους να υπογράφουν την επεξεργασία και ενορχήστρωση), σας προσκαλεί σε μια παράσταση με ηχοχρώματα Αργεντινής που θα σας.. κάνει να πιστέψετε, ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι βρίσκεστε και την απολαμβάνετε σε ένα καφέ του Μπουένος Άιρες.

Χώρος:
Θέατρο “Πρόβα”
Αχαρνών και Ηπείρου 39, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 8 (με ποτό)

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Πέμπτη
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Αχαρνών και Ηπείρου 39
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 8818326

Available on AppStore Get it on Google play