-

Μουσείο Ακρόπολης: Βραδιές Μουσικής (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Μελωδίες στον εξώστη του δευτέρου ορόφου η... μουσική με θέα τα αγάλματα στην αρχαϊκή αίθουσα;
Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι το Πάσχα οι Παρασκευές στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι αφιερωμένες σε επιλεγμένα και ασυνήθιστα μουσικά σύνολα.

15  Φεβρουαρίου
«Παραδοσιακά Τραγούδια από την Ιρλανδία».
«Τροπικές αρμονίες» και πεντατονικές κλίμακες.
Η Λαμπρινή Γιώτη στο πιάνο και το τραγούδι και ο Γιώργος Τσιμπουξής στην κιθάρα ερμηνεύουν τραγούδια – στα Ιρλανδικά και τα Αγγλικά-που μιλάνε για τη χαρά, την αγάπη, την ξενιτιά, την ποιμενική ζωή.
(Με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ιρλανδία).

1 Μαρτίου
«Claude Debussy»-Ο ποιητής του μοντερνισμού. Είκοσι δύο νέα έργα σύγχρονων συνθετών, όπως: G. Pesson, P. Hersant, T. Escaich, που γράφτηκαν ειδικά για την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη ερμηνεύει στο πιάνο ο  Hugues  Leclere.

15 Μαρτίου
Μουσικά αριστουργήματα της Πολωνίας. Η Klaudia Delmer στο τραγούδι και οι Iwona Glinka στο φλάουτο και Διονύσης Μαλλούχος στο πιάνο ερμηνεύουν ρομαντικές μελωδίες σπουδαίων Πολωνών συνθετών, μεταξύ των οποίων,  Chopin, Lutoslawski, Moniuszko, Tansman, Dobrzynski  και Penderecki.

12 Απριλίου
«Μουσικό Ταξίδι με προορισμό την Ισπανία». Αυθεντικά έργα και μεταγραφές για μαντολίνο και κιθάρα, από το μπαρόκ μέχρι και τον 20ο αιώνα, ειδωμένα μέσα από μια νέα οπτική. Mε τους  Ana Belen Tejedor de la Iglesia  στο μαντολίνο και Γιάννη Σοφό, στην κιθάρα.

26 Απριλίου
«Το φλάουτο του Πανός. Η ελληνική αρχαιότητα στον γαλλικό ρομαντισμό». H αναγνωρίσιμη σε όλη την Ευρώπη, μορφή του Πανός από την ελληνική μας μυθολογία  δεν λείπει και από τις παρτιτούρες των Debussy, Satie, Marc, Mouquet, Roussel.
Με τους Πέτρο Στεργιόπουλο στο φλάουτο και Αναστάσιο Στρίκο στο πιάνο.

Χώρος:
Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15

Το ραντεβού είναι στις 7 μ.μ.

Το Mουσείο της Ακρόπολης, κάθε Παρασκευή παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 10 μ.μ και το εστιατόριο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
Το μενού του βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές με ελληνικά προϊόντα.

Κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Παρασκευή
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 9000900

Available on AppStore Get it on Google play