-

Πρωτότυπος «Πλούτος» (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Αριστοφανική κωμωδία σε.. κλειστό θέατρο;
Κι όμως  συμβαίνει.
Η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, που σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία που γνώρισε στην πόλη της παρουσιάζεται στην Αθήνα, στο θέατρο «Εμπορικόν», σε συμπαραγωγή με την «Ελληνική Θεαμάτων».

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος και σημαντικός σκηνοθέτης της νέας γενιάς, μας κάνει μια πρωτότυπη πρόταση που αφορά, αφ’ ενός μεν στην παρουσίαση και αφ’ ετέρου, στο «ανθρώπινο δυναμικό», μιας και συνεργάζεται εδώ με νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς που εκτός του ότι ερμηνεύουν και τραγουδούν, παίζουν και διάφορα όργανα επί σκηνής!
Το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στο Αθηναϊκό κοινό το 388π.χ. Μέσα από αυτό ο δημιουργός του ήθελε να διακωμωδήσει και να καταδείξει την άδικη διανομή πλούτου και τις κοινωνικές ανισότητες. Με άμεση ίσως συνέπεια και παράλληλα με αυτό, την έκπτωση των ανθρώπινων αξιών.

Εν ολίγοις να αποτυπώσει και να «φωτογραφίσει» μια ελληνική κοινωνία που δεν απέχει πολύ από αυτή της σημερινής μας πραγματικότητας.

Κλασικό και-δυστυχώς- επίκαιρο το έργο του Αριστοφάνη απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο που ζει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και μέσα στον κυκεώνα των δυσκολιών, των προβλημάτων και των εμποδίων, αγωνίζεται να επιβιώσει.
Μια ανατρεπτική, όσο και αμείλικτη εκδοχή του «Πλούτου», ανοιχτή στην κριτική μας και κόντρα στους φτωχούς καιρούς που διανύουμε. Ακόμα και στο γέλιο. Και κυρίως, σε αυτό.

Συντελεστές
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Διασκευή- Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά- κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βίλογλου
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
Πάνος Αθανασόπουλος, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάρω Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπανδρέου, Αποστόλης Πελεκάνος, Απόστολος Ψαρρός.

Αριθμός παραστάσεων: περιορισμένος.

Χώρος: Θέατρο «Εμπορικόν»,
Σαρρή 11, Ψυρρή

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: πλατεία 17 ευρώ και 10 ευρώ, το φοιτητικό
ΑΜΕΑ-ΟΜΑΔΙΚΟ (10άτομα) και ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ, 12 ευρώ

Προπώληση:

  • Στο θέατρο
  • Με πιστωτική κάρτα στο τηλ.2108938100.
  • Μέσω internet: www.elthea.gr και www.tickethour.com

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Σαρρή 11
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3211750

Available on AppStore Get it on Google play