-

Ράλλυ Ακρόπολις 2013 (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Όχι μόνο θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις 2013, αλλά ήδη σχεδιάζεται από την επόμενη χρονιά να έχουμε σε αυτό περισσότερες διαδρομές.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτή τη διαβεβαίωση άκουσαν μεταξύ άλλων οι παρευρισκόμενοι (ανησυχώντας και μη για το ..μέλλον του θεσμού) στην παρουσίαση της 59ης εκδοχής του Ελληνικού Αγώνα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, του βουλευτού Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα, της εντεταλμένης συμβούλου αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, κ.Παναγιώτας Ψαράκη, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα των περιοχών απ’ όπου περνάει η διαδρομή.

Εδώ, με ένα μήνυμα- αισιόδοξη προοπτική για μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας, με αφορμή σημαντικά γεγονότα-κάποια από τα οποία παγκόσμιας εμβέλειας- η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε σαφείς τις προθέσεις του Υπουργείου να στηρίξει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση δράσεις και εκδηλώσεις όπως αυτή του Ράλλυ Ακρόπολις 2013, που θα διεξαχθεί από τις 31 Μαίου- 2 Ιουνίου.

Στόχος είναι να εμπλουτιστεί το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών με άμεση συνέπεια την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Έτσι, παρά τη δεδομένη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες της, έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες ώστε το απαιτητικό αυτό αθλητικό γεγονός  να παραμείνει «αλώβητο».

Κάτι που, πιθανόν να μην είχε καταστεί δυνατόν χωρίς την παρουσία των χορηγών στους οποίους φέτος προστέθηκε και ο ΟΤΕ.
Την ευθύνη διοργάνωσης του Ράλλυ τα τρία τελευταία χρόνια έχει η εταιρία, Celeritas, με Πρόεδρο της τον κ. Παύλο Αθανασούλα, ο οποίος, ευχαρίστησε την πολιτεία που μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει την διοργάνωση. Και παράλληλα με αυτήν, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους χορηγούς.

Ο παραπάνω αγώνας θα εξακολουθήσει να φιλοξενείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- η οποία σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς επιβαρύνεται το κόστος -γεγονός που επαλήθευσε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ.Πέτρος Τατούλης ο οποίος και ενημέρωσε για την προοπτική εξεύρεσης νέων διαδρομών το 2014.

Επανερχόμενοι στο 2013 ωστόσο, αυτό που αξίζει να αναφέρουμε για τον αγώνα είναι η μεγάλη συμβολή των εθελοντών, στη σημασία και τη βαρύτητα της οποίας εστίασε η Αλυτάρχης του Ράλλυ, κ. Ανίτα Πασαλή.

Η ίδια παρουσίασε μεταξύ άλλων και τις λεπτομέρειες της διαδρομής, ανακοινώνοντας την υποστήριξη του Action for Road Safety, της καμπάνιας οδικής ασφάλειας που τελεί υπό την αιγίδα της FIA.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ράλλυ Ακρόπολις 2013, www.acropolisrally.gr έχουν αναρτηθεί το ωράριο του αγώνα και οι χάρτες των τριών ημερών, σε υψηλή ανάλυση.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου βρίσκεται στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου 76-78 και Ιουλιανού, τηλ. 210 8816187

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Sports
Διεύθυνση: Κηφισίας 32
Προάστιο: Βόρεια Προάστια
Τηλέφωνο: (+30) 210 6818599

Available on AppStore Get it on Google play