-

Άρρητη κόρη (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Υποδεχθείτε μια παράσταση – συνέχεια, ανάπτυξη και περαιτέρω έρευνα της «Άρρητης Κόρης» της χορογράφου Αιμιλίας Μπουρίτη, που ταξιδεύει τον θεατή στους μύθους της Περσεφόνης και τον μυεί στα σύμβολα της.

Πρόκειται για μια σύγχρονη σύνθεση σωματικού θεάτρου με διάφορες τεχνικές χορού, όπως είναι ο «buloth» (σύγχρονος χορός με κινητικό αυτοσχεδιασμό).

Ο θεατής ακολουθεί το ταξίδι της Περσεφόνης από τα Ηλύσια Πεδία, πηγαίνει στον μυθικό τόπο της Ελευσίνας, καταδύεται στον σκοτεινό και ασυνείδητο Άδη, παίρνει το ρόδι, διακρίνει το συνδετικό στοιχείο των δύο κόσμων, έρχεται αντιμέτωπος με τον βιασμό της κόρης και τον Διόνυσο Ζαγρέα και αναζητά μαζί με τους ήρωες τη λύτρωση και την κάθαρση.

Το μήνυμα; Σαφές: «Σε εποχή κρίσης, ο μύθος μπορεί να ξεπεράσει τα στενά ψυχικά όρια του ανθρώπου, επαναπροσδιορίζοντας την ανάγκη του για όνειρο και ελευθερία».

Ο συνδυασμός των μουσικών συνθέσεων από ιδιόφωνα όργανα, της ψαλτικής τέχνης, της ηλεκτρονικής μουσικής, του ιδιότυπου «λεξιλογίου της κίνησης» αλλά και της εικαστικής εγκατάστασης και του βίντεο, φτιάχνουν μια παράσταση που ενώνει τον μύθο που έρχεται από το χτες με τη σύγχρονη τέχνη που μας πηγαίνει στο αύριο.

Κείμενο: Δημήτρης Παπαδίτσας («Άπαντα»), Ελένη Λαδιά («Οι Έλληνες Παίδες στην Αρχαιότητα» και «Μυθολογικά Παράδοξα και  Ένα Διήγημα»).

Σκηνοθεσία, χορογραφία, δραματουργική επεξεργασία, εικαστική εγκατάσταση: Αιμιλία Μπουρίτη.
Ιστοσελίδα χορογράφου: emiliabouriti.wordpress.com

Performers: Παναγιώτης Γαρμπής, Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ Μπουρίτη, Αιμιλία Μπουρίτη.

Χώρος: Χυτήριο

Παραστάσεις: Τετάρτη 20 & 27 Μαρτίου και 3 & 10 Απριλίου.

Ώρες παραστάσεων: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος)
Ειδικές τιμές: 10 ευρώ (φοιτητικό, ανεργίας, άνω των 65 ετών)

Κρατήσεις: τηλ. 210 3412313, 6940 549754

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Τετάρτη
Κατηγορίες: Χορός
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 44
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3412313
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Available on AppStore Get it on Google play