-

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη (Έληξε)

Έκθεση εικόνων

Ο καταξιωμένος θεατρικός θεσμός, που έχει κλείσει ήδη επτά χρόνια από τη θέσπισή του, συνεχίζεται.

Οι φετινές υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κατά την περασμένη θεατρική περίοδο, είναι οι εξής:

Νεφέλη Κουρή: Για τον ρόλο της μικρότερης από τις τρεις «Αρετούσες» στον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, που σκηνοθέτησε ο Στάθης Λιβαθινός για το θέατρο «Ακροπόλ».

Ηρώ Μπέζου: Για τη συμμετοχή της στον «Βόυτσεκ» του George Brickner, που σκηνοθέτησε ο Χάρης Φραγκούλης για το «Απλό Θέατρο».

Λένα Παπαληγούρα: Για τη συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα», που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παλούμπης για το «Εθνικό θέατρο».

Βασιλική Τρουφάκου: Για τον ρόλο της «Ζωής» στην «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Enke Fezollari, που ανέβηκε στο «θέατρο του Νέου Κόσμου».

Η τελετή απονομής του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 20:00 στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη». Η ηθοποιός που θα το κερδίσει θα παραλάβει από την προηγούμενη νικήτρια την καρφίτσα της Μελίνας, για να την παραδώσει –με τη σειρά της– στην επόμενη, μετά από έναν χρόνο.

Την επιμέλεια της φετινής βραδιάς έχει ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ πιάνο θα παίξει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τρίτη
End Date: Τρίτη
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πολυγνώτου 9-11
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3315601

Available on AppStore Get it on Google play