-

"Αγάπης λόγια" στο Badminton (Έληξε)

Έκθεση εικόνων


Ένα αφιέρωμα στον Ανδρέα Χατζηαποστόλου και στη μνήμη του πατέρα του, Νίκου, για την προσφορά τους στην ελληνική μουσική, λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο θέατρο «Badminton».

Η βραδιά θα μας μεταφέρει στην Παλιά Αθήνα του λυρισμού, του ρομαντισμού και της καντάδας, με λυρικά τραγούδια, χορωδιακές καντάδες και αποσπάσματα από οπερέτες από τα «100 χρόνια ελληνικής οπερέτας» (Νίκος Χατζηαποστόλου), αλλά και ανάλαφρα κομμάτια «Του κρασιού και του έρωτα» (Ανδρέα Χατζηαποστόλου).

Η ελληνική οπερέτα που «γεννήθηκε» στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 1900, σαφώς επηρεασμένη από τη γαλλική και τη βιεννέζικη, έχει ορχηστρική μουσική, χορωδιακά, πρόζα, άριες, ντουέτα και μπαλέτα.

Μετά την πρώτη οπερέτα «Σία κι αράξαμε» του Θ.Ι. Σακελλαρίδη, ακολούθησαν οι Δ. Λαυράγκας, Σπ. Σαμάρας, Ναπ. Λαμπελέτ, Ι. Ριτσιάρδης, Αν. Μαστρεκίνης, Σ. Μάστορας και αργότερα οι Αττίκ, Χρ. Χαιρόπουλος, Μ. Κατριβάνος, Κ. Γιαννίδης και άλλοι, με κυριότερο εκπρόσωπο του είδους -συνεχιστή του Σακελλαρίδη- τον Νίκο Χατζηαποστόλου, που το 1916 συνέθεσε τη «Μοντέρνα Καμαριέρα» και έγραψε συνολικά 40 οπερέτες και αρκετά σπουδαία λυρικά τραγούδια.

Μούσα του Νίκου Χατζηαποστόλου υπήρξε η σύζυγός του, υψίφωνος Μίνα Κυριακού.
Τραγουδούν: Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Κορωναίος, Διονύσης Σουρμπής, Χρήστος Αμβραζης.
Χορωδία λυρικών καλλιτεχνών και μαντολινάτα του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Θέατρο Badminton

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 20, 25 ευρώ
Ειδικές τιμές;: 8 ευρώ (φοιτητικό)

Προπώληση:

  • viva.gr,
  • 13855,
  • abcd.gr,
  • 210-88 40 600,
  • καταστήματα «Public» και «Forthnet».

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
End Date: Δευτέρα
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Ολυμπιακά Ακίνητα
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 211 1086024

Available on AppStore Get it on Google play